Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinna lasteaias Sinilind avati uus tervise- ja spordirada

Lastekaitsepäeval kell 17 avatati pidulikult Tallinna Sinilinnu Lasteaia (Tammsaare tee 115) tervise- ja spordirada.

Rajatise idee sündis pooleteise aasta eest, mullu maiks valmis õueala projekt ning ehitustööd algasid tänavu talvel. 190 meetri pikkune ja 2,5 meetri laiune tervise- ja spordirada planeeriti Sinilinnu lasteaia õuealale, kasutades ära aiaäärset haljasala ja arvestades erivanuseliste laste vajadusi ning võimalust ka meeskondlikult oma võimeid proovile panna.

Ehitustööde käigus likvideeriti asfalteeritud jalgtee ja rajati 2,5 meetri kõrgune tehismägi, mis on suveperioodil osake rajast ning talvel laste kelgumägi. Teekatteks valitud puitlaast-saepurukate on lastele ohutu, ei tekita tolmu ja pori ning samas kujutab rada läbides kerget takistust.

“Tervise- ja spordiraja valmimisele, mille ehitustööd toimusid peamiselt nädalavahetustel, aitas aktiivselt kaasa lapsevanematest koosnev aktiivgrupp hoolekogu esimehe Erkki Suuroru eestvedamisel”, ütles lasteaia juhataja Maris Veller. “Õueala spordivahendite muretsemisel oli toeks Tallinna Linnavolikogu”, lisas Veller. Sinilinnu lasteaed kavatseb edaspidi rajada ka staadioni, jalgpalli- ja korvpalliplatsi.

Leave a Comment

8 + 5 =
Please leave these two fields as-is: