Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Aiatuuliku toimetised Kivila Lasteaeias

Tallinna Kivila Lasteaias vedasid Aiatuuliku toimetisi õpetaja Riina Aruksaar, Tiivi Marken, Katrin Laurand ja Ruth Siilak.

Praeguse põlvkonna side loodusega on habras. Parandada ja seda tugevamaks muuta saab iga inimene ise ja siin on suureks abiks Hollandi – Eesti Keskkonnaharidusprojekt “Aiatuulik”. Lisaks loodusega tutvumisele on andnud see projekt võimaluse tegeleda ka keskkonnateemade käsitlemisega. See arendab nii laste kui ka õpetajate silmaringi, võimaldab muuta ümbritsevat keskkonda paremaks ja annab palju võimalusi meeskonnatööks nii lasteaia siseselt kui ka lasteaedade vahel.

Tallinna Kivila Lasteaias toimus seoses keskonnateemaga näitus “Vahvad ideed”. Näituse koostamisel püüdsime kaasa haarata lisaks õpetajatele ka lapsevanemad. Iga rühm tõi näitusele huvitavaid töid, mis oli tehtud kas koos rühmas õpetajaga või kodus koos oma ema – isaga. Võib öelda, et fantaasial ei ole piire. Ära oli kasutatud väga mitmesugust materjali, mis tavaliselt leiab tee prügikasti (piimapakid, plastpudelid, fotode karbid, nööbid, mahlapakid, jne. jne.). Koos lastega nendest materjalidest huvitavate asjade valmistamine aitab ka lastel mõista, mis see prügi on, kuhu ta panna ja mis taaskasutamisel kõik temast on võimalik teha. Tänasel kiirel ajal on tänuväärne see, kui lapsed saavad oma vanematega koos midagi kasulikku, fantaasiarikast ja ilusat valmistada. See arendab laste loovust, fantaasiat ja koostegemise rõõmu ja peaasi, et koos oma isa ja emaga, kellel ei ole võibolla iga päev aega lastega midagi suurt ette võtta. Tore on näitusel vaadata omavalmistatud mänguasju, kus lapse nime kõrval on ka ema ja isa või vanaema nimi. Näitus pakkus suurt huvi lasteaia lastele ja vanematele. Näitust külastasid nii naaberlasteaia lapsed kui ka paljud õpetajad.

Lasteaias on väga tähtis, kui lapsed näevad enda ümber praktilist keskkonna säästmisele suunatud tegevust.

Ruth Siilak
Tallinn Kivila lasteaed

Leave a Comment

13 + 14 =
Please leave these two fields as-is: