Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Uneskõndijad

28. detsembril esietendub Kanuti Gildi SAALis kaasaegse tsirkuse etendus UNESKÕNDIJAD.
Lavastaja Kaja Kann.

Ehki etendust mängitakse jõulude ajal pole tegu klassikalise jõulu- ega tsirkuseetendusega. Uneskõndijad kuulub etenduskunstide valdkonda: kaasaegne tsirkus. Etendus on mõeldud lastele, noortele ja täiskasvanutele.

See peaks olema arusaadav sõltumata rahvusest või east kuna lavale ei tule jõuluvana ega kloune, vaid noored OMAtsirkuse artistid. Artistidele on see juba teine kaasaegse tsirkuse etendus. Samuti on nad edukalt esinenud juba mitmetel rahvusvahelistel tsirkusefestivalidel.

Kaja (lavastaja) on öelnud etenduse kohta nii:
Tsirkus on olnud läbi aegade särav peopaik. Vaatajate ootuseks on näha midagi enneolematut. Artistid esitlevad inimvõimete piire. OMAtsirkus aga kõnnib oma rada. Meie jaoks on oluline laval inimene ja inimlikkus.
„UNESKÕNDIJAD“ on ilus, kummastav, irooniline, humoorikas ja vahel ka õudusesse kalduv lugu inimestest, kes ei tunneta end päris hästi sobivat ühiskondlikku gruppi, milles nad igapäevaselt liiguvad.

„Iga esineja kirjeldab oma lugu, oma suhtumist ja vaatenurka olukorrale, kus nad hetkel viibivad. Seda võib võtta väga laialt ja ühskonna kriitiliselt, ent minu jaoks on oluline asetada OMAtsirkus üldisesse tsirkuse konteksti. Analüüsida, mitme rulli otsa peab inimene ronima, et tekitada vaatajas emotsiooni ja reaktsiooni. Ja kas alati peab olema vaataja ainsaks reaktsioonis „super, see on enne olematu ja käsi kokku lüüa”, või on olemas veel teisigi võimalusi etenduse nautimiseks.“

Oluline koht „uneskõndijates” on muusikal, mis on kirjutatud Islandi helilooja Johhan Johhansoni poolt. See on imeline, vaikne ning taas ja taas tundub, et kõlab sama lugu veidi teises võtmes. Nii ehk tundub ka vaatajale, et ma tean neid lavalt peegelduvaid olukordi, mulle on see tuttav, ma saan aru.
Ei midagi enneolematut!
Või ehk siiski, tsirkuses ei ole ma midagi sellist enne kogenud!

Etendust mängitakse Kanuti Gildi SAALis ainult kolmel päeval.
28. detsembril kell 18.00
29. ja 30. detsembril kell 14.00 ja 18.00.

Lavastaja Kaja Kannu viimane lasteetendus “ZUGA lastekas” võitis festivalil Draamake “Publikupuudutusauhinna”. OMAtsirkus käis novembris Daugavbilsist rahvusvaheliselt tsirkuse festivalil ”PARAD ALLE” 15 minutilise lõiguga valmivast etendusest UNESKÕNDIJAD ja võitis originaalseima lähenemise ja parima kompositsiooni auhinna! Rõõmsate kohtumisteni Uneskõndijatega!

Leave a Comment

2 + 6 =
Please leave these two fields as-is: