Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Isadepäev lasteaias

Isadepäeva õhtupoolikul ootas kõiki isasid, vanaisasid ja ristiisasid põnev üllatus: isade ja laste ühine küpsetamine alles uue, hiljuti rühma ostetud ahjuga.

Esimesed kohaletulijad said põlled ette ja võisid alustada.
Pärast laste esitatud kontserti said isad neli ülesannet. Jaguneti huvide järgi gruppidesse-kes esitab näitemängu, kes laulab laulu, kes joonistab plakatit Lasteaed on lahe!

Samal ajal mängisid emad ja lapsed nuputamismängu Alias. Emad ei jõudnudki arvama hakata, lastel oli ikka õige vastus käes. Vahel aitasid emad vihjeid teha. Kes ära arvas, sai järgmisena küsida. Samal ajal küpsetati kaneelikooke ja juustuküpsiseid. Tagatoas tegelesid isad etteastetega. Lapsed olid põnevil, millal isad oma üllatustega tulevad ja mida nad küll tegema hakkavad.

Punamütsikese näitemänguks oleks hea olnud kasutada diivanit, kus vanaema magama peaks, kuid diivanile olid just istunud külalised. Üks isadest mängis vanaema, heitis otse põrandale ja tõmbas teki peale. Punamütsike tõi vanaemale pirne ja piiksus peenikese häälega. Lastel oli väga lõbus. Isad ,kes tunduvad tavaliselt range või tagasihoidliku moega, lõid etteastetes rõõmuga kaasa ja lustisid mängudes koos lastega. Palju lõbu pakkus kõigile isade portreede vaatamine. Lapsed olid suutnud joonistada oma isale sarnaneva pildi-kes oli tõsine, kes mõtlik, kes kurb, kes naerune. Lõpuks sõid lapsed, isad ja emad laste valmistatud küpsisetorti ja muidugi ka omaküpsetatud kaneelikooke.

Vaata pilte

Ülle Tõnumaa,
Tallinna Komeedi Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

15 + 7 =
Please leave these two fields as-is: