Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastekirjanduse sõnastik

6.detsembril esitleti Tallinna Ülikoolis Riho Pätsi auditooriumis Eesti esimest Lastekirjanduse sõnastikku.

Raamat on mõeldud lastekirjanduse uurijatele, üliõpilastele, kooli-ja lasteaiaõpetajatele, raamatukoguhoidjatele, kirjastajatele, toimetajatele, kõigile. kes on huvitatud lastekirjandusest.
Sõnastikus on lastekirjandusega seotud mõisteid rahvaluulest, esteetikast, kasvatusteadusest. Mõisted on pärit eesti lastekirjandusest ja ka maailma lastekirjanduse klassikast. Sõnastikus on palju uusi,vanu ja ka juurutamist vajavaisd sõnu.

Eesti esimese Lastekirjanduse sõnastiku andsid välja Eesti Lastekirjanduse
Teabekeskuse juures tegutseva lastekirjanduse uurijate töögrupi liikmed Reet Krusten, Krista Kumberg, Mare Müürsepp, Mari Niitra, Hille Ojala, Jaanika Palm, Malle Reidolv ja Ave Tarrend. Toimetajateks olid Jaanika Palm ja Ülle Väljataga.

Kohal viibis ka Andres Jaaksoo, kes jäi sõnastikuga väga rahule.
Eesti Lastekirjanduse sõnastiku valmimise kohta rääkis Ave Tarrend, et põhitöö sõnastiku kallal käis aastatel 2004-2005, algul tegutses igaüks oma töötoas, pärast toimusid ühised töötoad Tartus ja Tallinnas.
Krista Kumberg avaldas kahetsust, et sõnastikus illustratsioone sees pole, kuid oli kindel, et kui inimene ei otsigi raamatust midagi konkreetset vaid ainult sirvib, siis kindlasti pakub sõnastik mõne toreda “ahaa!” või tahaks lugeja ehk ise midagi täiendada
Mare Müürsepp lisas, et sõnastik ilmus tänu Kultuuriministeeriumi ja Kultuurkapitali
abile. Kõigi märksõnade juures ei ole initsiaale, kuna paljud inimesed on neid läbi vaadanud.
Töögrupoi liikmeid tänas ja õnnitles sõnastiku ilmumise puhul Tallinna Ülikooli nimel Ulve Kala. Leida Talts kinkis töögrupi liikmetele lille ja õnnetoova päkapiku,
kuna päkapikud toovad laste ellu palju salapära.
Sõnastiku autoreid ja toimetajaid(Krista Kumberg, Jaanika Palm, Ave Tarrend, Mare Müürsepp,Ülle Väljataga) sooviti korduvalt pildile jäädvustada sõnastiku sirvimisel ja autogrammide jagamisel.

Vaata pilte

Ülle Tõnumaa

Leave a Comment

13 + 2 =
Please leave these two fields as-is: