Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Muusikaliprojekt Metsarahva Laulukool Laagri Lasteaias

Juba teist kevadet lavastab Laagri Lasteaia muusikaõpetaja Ruta Kukkur mudilaste ja lapsevanemate rõõmuks väikesi muusikaliprojekte.Ruta, kes on muusikaõpetaja ametis olnud juba 16 aastat, pani tähele, et suurtel lauluvõistlustel ja festivalidel osalemine kippus olema lastele väsitav.

“Neil üritustel on lapsi palju, õhkkond pingeline ja asjad käivad nagu konveieril,” nendib Ruta. Raske on 5-aastasele mudilasele selgeks teha, et peale mikrofoniproovi peab   oma esinemisjärjekorda ootama vahel  4-5 tundi.

Et laululust lastes ja temas endas kaduma ei läheks, tuli Ruta mõttele hoopis oma lasteaias muusikaüritusi korraldada. “Mitte võistlusi, vaid laulupäevi,” selgitab õpetaja. Ta usub, et oma pisike saal, oma koht tuttaval pingil süstib lastesse positiivsust ja võistluspabina asemel võib väike solist lihtsalt laulust rõõmu tunda.

Kui eelmisel aastal oli muusikal Punamütsikese ainetel, siis sel aastal etendunud Metsarahva Laulukooli stsenaarium on omalooming.

Koostöös rühmaõpetaja Sirje Salumetsaga valiti tegelased ja laulud. “Vaatasime ikka seda ka, milliseid loomakostüüme on aegade jooksul lasteaia varudesse tekkinud ja missugused loomalaulud üldse eesti lastelaulude repertuaaris olemas on,” kirjeldab Ruta.

Nii toimetasidki laval pea kõik loomariigi esindajad – pisikestest mesilindudest ja jänkulastest alates karude ja huntideni välja. Kõige pisemad, kes laval häbelikult seelikuäärt rullides lauluhäält tegid, olid napilt 4 aastased, neid toetasid lõpurühmade kogenumad kasvandikud.

Rutal on heameel, et lasteaial on olemas oma mikrofonid. Noorele lauljale on väga oluline harjuda oma häält läbi mikrofoni kuulama. “Mõni ehmatab esimest korda päris ära, ka hea viisipidaja võib esiti mikrofoni kummalisi hääli teha,” muheleb Ruta.

Etendust olid vaatama kutsutud lapsevanemad, lapsed ja Laagri eakate naiste ühenduse Pihlamari memmed.

Esinemas käidi ka Raplamaal Märjamaa vallas Varbola lasteaias. Esinemine õnnestus meie lasteaia juhataja Tiiu Ingeraineni sõnul suurepäraselt: “Lapsed olid ise ka nii vaimustuses, et uurisid, kuhu võiks veel esinema minna.”

Muusikaõpetaja Ruta möönab, et selline ettevõtmine toob päris palju lisamässamist. “Aga kui näed laste silmadest, et nad naudivad koos laval musitseerimist, siis mõnuled ise ka,” kinnitab Ruta, kes peab lapsi klaveril saates ennast vägisi tagasi hoidma, sest suu kipub omatahtsi kaasa laulma.

Eli Nevski,
Laagri Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

7 + 2 =
Please leave these two fields as-is: