Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Laste II olümpiamängud Mustamäel

Laste II olümpiamängudTallinna Lasteaias Sinilind on oluliselt paranenud laste sportimisvõimalused. Lasteaia õuealale on suve jooksul ehitatud jalgpallistaadion, kaugushüppekast, jooksurada ja korvpalliplats.

Erika Salumäe teab, kui tähtis on tervis ja tervislik eluviis, oma eeskujuga püüab ta selles veenda ka lapsi. Tänu tema kaasabile ja lasteaia hoolekogu eestvedamisele on täitunud unistus spordikompleksist.

Staadioni avamise puhul korraldati 16. oktoobril 2007 Sinilinnu lasteaias juba teised Mustamäe Tervist Edendavate Lasteaedade vahelised olümpiamängud. Tervis on meie kõigi elu aluseks. Et terve püsida, tuleb sportimist alustada juba lapseeas.

Esimestel olümpiamängudel 2005. aastal osales viis lasteaeda: Tallinna Kadaka Lasteaed, Tallinna Lasteaed Kikas, Tallinna Lasteaed Pallipõnn, Tallinna Männi Lasteaed ja Tallinna Lasteaed Sinilind. Sel aastal liitus TEL-iga veel Tallinna Õunakese Lasteaed, kes osales olümpiamängudel esmakordselt.

Nii, nagu suurtel olümpiamängudel, oli meilgi oma lipp, millel Mustamäe logo ja selle all kõigi osalevate lasteaedade logod. Üritus algas piduliku rongkäiguga. Seejärel heiskas lipu Tallinna Lasteaia Sinilind hoolekogu esimees Erkki Suurorg.

Lasteaia juhataja Maris Veller ütles oma avakõnes järgmist: “Eesti uhkus ja unistus on terve ja sportlik rahvas. Eesti sportlaste tubli esinemine olümpiamängudel on olnud eeskujuks ja suurendanud huvi spordi vastu ka koolieelses eas laste hulgas. Armsad väikesed sportlased! Täna on teie olümpia ja kes teab võib-olla on just teie seas tulevane olümpiavõitja. ”

Mängude juhiks oli Leopold, kes aitas lastel enne võistlust end soojaks võimelda. Võisteldi kuuel alal: terviseraja läbimine, palli korvi viskamine, pallivise, kõrgushüpe, kaugushüpe, 30m jooks ja jälitusjooks. Kui kõik võistlused peetud, jagati ka auhinnad.

Kes siis lõpuks võitis – võitis kõigi tervis. Kõige olulisem oli osavõtt, medalid said kõik sportlased. Auhindadeks olid mängude logoga helkurid ja punapõsksed õunad, mille andis üle Leopold.

Lõpukõnes tänas juhataja Maris Veller kõiki liikumisõpetajaid, poliitikuid, ametnikke, eestvedajaid ja ehitajaid, kelle abil on täienenud laste sportimisvõimalused (Erika Salumäe, Erkki Suurorg, Tallinna Haridusamet, Viamer Grupp OÜ).

Paabeli torni hüüdlause – KOOS JA ÜKSMEELES SUUDAME KÕIK – jäi mänge lõpetama.

Tallinna Lasteaia Sinilind õpetaja
Katrin Reinsalu

Laste II olümpiamängud Laste II olümpiamängud Laste II olümpiamängud Laste II olümpiamängud

Leave a Comment

13 + 14 =
Please leave these two fields as-is: