Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Euroopa Koolis 2008 paremaid kunstitöid saab vaadata näitusel

Alates käesolevast nädalast on Tallinna Õpetajate Majas (Raekoja plats 14) Tallinna Haridusameti korraldamisel avatud näitus üleriigilise laste ja õpilaste kunsti- ja kirjatööde võistluse Euroopa koolis 2008 parimatest kunstitöödest.

Võistlus Euroopa Koolis sai alguse 1953. aastal, Eestis toimub see alates 1991. aastast. 2007/2008. õa võistluse üldmoto kõikidele Euroopa lastele ja noortele järgis Euroopa Liidu aasta teemat, mis oli Kahekõne kultuuride vahel.

Võistlusele saabus ca 600 kunsti- ja kirjatööd üle vabariigi. Töid võis esitada vabalt valitud žanris ning vormis. Teema valikul oli oluline, et see puudutaks Euroopa ühinemist, poliitikat, majandust, kultuuri, Eesti ja Euroopa suhete ning sellega seonduvalt meie igapäevaelu probleeme.

Parimate osalejate autasustamine toimub Euroopa päeval reedel, 9. aprillil 2008. a kell 12.00 Tallinna Õpetajate Majas. Võitjaid ootavad auhinnad, sh osalemine noorsookohtumistel erinevates Euroopa riikides.

Käesoleval aastal on Euroopa Koolis programmi raames koolimeeskondadel koos kahe teise riigi võistkonnaga võimalus osaleda Euroopa online-projektivõistlusel EU Dialogue Award.

Leave a Comment

15 + 3 =
Please leave these two fields as-is: