Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinna parima toitlustusega lasteaed ja koolisöökla saavad tunnustatud

Kolmapäeval, 30. aprillil algusega kell 15.00 toimub Tallinna Õpetajate Majas konkursside „Parima toitlustamisega koolieelne lasteasutus 2008″ ja „Sõbralik koolisöökla 2008″ pidulik lõpetamine ja võitjate autasustamine.

Konkurssi „Parima toitlustusega koolieelne lasteaed” korraldab Tallinna Haridusamet nüüd juba kolmandat aastat. Konkursi eesmärgiks on kujundada lastes tervislikke toitumisharjumusi, tõsta lasteasutuste toitlustamise kvaliteeti ning seeläbi suurendada laste ja lapsevanemate rahulolu.

Konkursi „Sõbralikum koolisöökla 2008″ eesmärgiks on koolitoidu kvaliteedi tõstmine, koolisööklate miljöö lapsesõbralikumaks muutmine ning õpilaste söögikultuuri taseme tõus läbi positiivse suhtumise oma kooli sööklasse.

Žürii jälgis, toit oleks valmistatud värsketest ja töötlemata toiduainetest, samuti kuidas toimub toidu serveerimine, kuidas on lastele õpetatud lauakombeid ning kas toidu jagamisel arvestatakse iga lapse soove ja vajadusi. Žürii ülesannete hulka kuulus toidu degusteerimine ja selle kvaliteedi hindamine. Koostöös Eesti Toiduravi Konsultantide Ühinguga analüüsiti osalejate 2 nädala menüü tehnoloogilisi kaarte.

Konkurssidel osales 17 lasteaeda ning 12 kooli. Lõppvooru valiti kuus lasteaeda, kelle hulgast ühele omistatakse 2008. aasta parima toitlustusega lasteasutuse tiitel. Koolide teise vooru pääses viis kooli, kellest valiti välja kolm parimat. Neist kaks esindavad Tallinna üleriigilisel võistlusel.

Ülevaated konkursside tulemustest ning parimad kogemused antakse edasi 1. novembril 2008 Toidumessi raames toimuval konverentsil „Tervislik toitumine alates lapsepõlvest”.

Konkursid korraldas Tallinna Haridusamet, seda toetasid AS Arkogren ja Metos AS, Tervise Catering.

Leave a Comment

7 + 2 =
Please leave these two fields as-is: