Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Arvatavad salmonelloosi süüdlased: Talleggi muna ja Leedu kanaliha

Eelmise nädala lõpus Tallinna külje all Lool lasteaialapsi tabanud kõhuprobleemide ja salmonelloosi tõttu oli eile tavapärase sadakonna lapse asemel lasteaias kõigest 33 mudilast. Lisaks neile käisid lasteaias veterinaar- ja toiduameti ning tervisekaitseinspektsiooni töötajad, kes võtsid analüüse, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Kahtlusalusena” pandi analüüsipurkidesse lasteaia külmkapis olnud Maagi lihatööstusest ostetud Leedu kanaliha, samal päeval lastele antud värske salat ja mõned Talleggi munad.

Jõelähtme vallavalitsuse hariduse peaspetsialisti Carmen Viherpuu sõnul on suurem kriis möödas ja laste tervis stabiliseerunud. “Haiglaravil oli üldse neli last ja kaks neist on tänase (eilse – toim) seisuga koju saanud. Lääne-Tallinna keskhaigla polikliinikusse on pöördunud kolm last ja valvearstilt on saanud juhiseid kaheksa lapse vanemad,” ütles Viherpuu. Haiglasse jäetud lastel on diagnoositud salmonelloos.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevaleht veebilehel

Leave a Comment

11 + 4 =
Please leave these two fields as-is: