Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sotsiaaldemokraadid: Tallinna lasteaialastele tasuta toit

Sotsiaaldemokraadid esitasid Tallinna volikogu menetlusse otsuse eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks esitada 1.septembriks 2008 Tallinna linnavolikogule Tallinna munitsipaal- ja eralasteaedades käivate laste toitlustamiskulude hüvitamise kord, mille rakendamine aitaks oluliselt kaasa lastega perede toimetuleku parandamisele.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Maimu Bergi sõnul toetab Tallinna linn heldelt eakaid. “On viimane aeg pöörata rohkem tähelepanu ka lastega peredele. Pealinna lasteaialaste vanematel tuleb lisaks pidevalt tõusvale kohatasule maksta lapse söögikordade eest üle 500 krooni kuus. Toitlustamiskulud moodustavad enamuse pere poolt makstavast lasteaiakohaga seotud kuludest,” märkis Berg.

Tallinnas on täna kokku üle 17 500 lasteaialapse, lähiaastatel see number suureneb. Kui linn võimaldaks neile kõigile tasuta söögi 11 kuu jooksul aastas, nõuaks see linnaeelarvest üle 100 miljoni krooni. Tegelik kulu on aga tunduvalt väiksem, sest haiguste ja muude põhjuste tõttu pole lasteaias kunagi kõik lapsed kohal. Samuti on lasteaiad suletud riiklikel pühadel. Arvestades, et järgmise aasta linnaeelarve ulatub 8 miljardi kroonini, oleks igatahes tegemist Tallinnale kui lapsesõbralikule linnale väga väikese kuluga.

“Riik aitab sel aastast omavalitsusi uute lasteaiakohtade rajamisel ja lasteaiaõpetajate palkade tõstmisel. Seega jääb omavalitsusele kätte rohkem vaba raha, mille võib suunata lasteaialaste toidukulude katmiseks. Ka näeb lastaialaste toidukulude katmise linnaeelarvest ette linnavolikogus tänavu aprillis kinnitatud Tallinna rahvastiku tervise arengukava aastateks 2008-2012,” lisas Maimu Berg.

Leave a Comment

15 + 13 =
Please leave these two fields as-is: