Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kunstikonkurss lastele “Armastan Eestimaad!”

MTÜ Kunstihariduse Ühing ja Eesti Rahva Muuseum korraldataval kunstikonkursil võivad osaleda kõikide Eesti lasteaedade lapsed ning üldhariduskoolide 1.-9.klasside õpilased.

Konkurss annab võimaluse teha omapoolne kingitus Eesti riigi sünnipäevaks, kuna on osa Eesti Vabariigi juubeliaasta ametlikust programmist. Kunsti kaudu võib jutustada ka Eestimaa ajaloost, muinasjuttudest, muistenditest või perepärimustest. Autorid võiksid tööle lisada ka foto ja selgitava või täiendava kaaskirja.

Eesti Rahva Muuseum pakub kunstiõpetajatele ja õpilastele võimalust tutvuda Eestimaa minevikuga inspireerival ringkäigul muuseumis. Ringkäik on konkursil osalevate õpilastele ning juhendajatele tasuta ning sisaldab püsinäituse “Eesti. Maa, rahvas, kultuur” ja vabariigi aastapäevale pühendatud näituse “Eesti uhkus. Tehtud Eestis” külastust.

Parimad konkursitööd eksponeeritakse 2008 .aasta oktoobrikuus paralleelnäitustena Tartus, Eesti Rahva Muuseumis ja Tallinnas, Kullo Lastegaleriis. Kunstikonkursi valitud tööd säilitatakse Eesti Rahva Muuseumi fondides.

Konkursi tähtaeg on 1. juuni 2008. Parimad tööd valib välja žürii ja need eksponeeritakse näitustel 2008. aasta oktoobrikuus Tallinnas Kullo Lastegaleriis ja Tartus Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas.

Lisainformatsioon Eesti Rahva Muuseumi kodulehelt.

Leave a Comment

5 + 13 =
Please leave these two fields as-is: