Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaednike Kevadlaat

Kevadel on aednikel käed-jalad tööd täis. Midagi on vaja juurde muretseda, midagi on nii palju kasvanud, et võiks teistele jagada. Nii ka lasteaednikel: aasta jooksul on valminud toredad õppe- ja mänguvahendid, läbi on viidud huvitavaid üritusi, koostatud projekte jpm. Samas mõnda asja oleks tahtnud paremini või uut moodi teha.

Selle jaoks kutsuski Eesti Lasteaednike Liidu Tallinna osakond Tallinna lasteaednikud 7.mail Tallinna Õpetajate Majja Lasteaednike Kevadlaadale.

Sissejuhatavad sõnad ütles Eesti Lasteaednike Liidu esinaine Heli Poolakese. Siis läks hoogsaks kauba pakkumiseks:

Helju Sillavee Kelmiküla Lasteaiast tutvustas lasteaia fotokonkurssi ”Märka loodust”, mille eesmärgiks oli viia lapsevanemad koos lastega loodusesse.

Tatjana Timofejeva ja Irina Semjonova Lindakivi Lasteaiast esitlesid eesti keele õpetamise mänge muukeelsetele lastele ning omavalmistatud õppefilmi ujumise algõpetusest.

Kertu Melnikov ja Astrid Hertzen Lepatriinu Lasteaiast näitasid loodusliku materjali kasutamise uusi võimalusi loov- ja õppemängudes.

Päikesejänku lasteaia õpetajad Inga Jegorova, Inga Rand, Ly Gailon ja Kristina Märks pakkusid vaatamiseks slaidiprogrammi ”Aastaring”, mis rääkis koostöövõimalustest lastevanematega. Lisaks sellele oli neil kaasas oma lasteaia ”Porganditort”, mida kõik said maitsta.

Laagna Lasteaed-Põhikooli õpetajad Marju Reinvart ja Imbi Raasuke tutvustasid koos naaberlasteaedadega läbiviidud projekte ”Karjapoiss on kuningas”, ”Turvaline jõuluootus” ja ”Jüripäev õues”.

Ülle Tõnumaa Komeedi Lasteaiast näitas ja rääkis lasteaednike internetiajakirjast ”Lasteaed”.

Lisaks nendele olid vaadata kunstitegevuste näidistöid, mängude kogumikke, omakirjutatud ja kirjastatud raamatuid.

Laada lõppedes olid kõik õnnelikud, sest nii suure saagiga ei lähe just igakord laadalt koju. Laadaliste ettepanek oli, et järgmisel aastal võiks toimuda ”Lasteaednike Kevadlaat II”

Imbi Raasuke
Marju Reinvart
ELAL Tallinna osakond

Lasteaednike Kevadlaat Lasteaednike Kevadlaat Lasteaednike Kevadlaat Lasteaednike Kevadlaat
Lasteaednike Kevadlaat Lasteaednike Kevadlaat Lasteaednike Kevadlaat

Leave a Comment

3 + 13 =
Please leave these two fields as-is: