Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaiasabas seisab mitu linnatäit põngerjaid

Möödunud aasta lõpul ootas lasteaiajärjekorras ligikaudu 30 000 last, kusjuures viis aastat varem oli päevase koduta poole vähem lapsi, kirjutab SL Õhtuleht.

Statistikaameti andmeil oli kõige hullem olukord Tallinnas ja Harjumaal ning lapsesõbralikuks kuulutatud Tartus. Olukord lasteaiakohtadega on hea Jõgeva- ja Järvamaal. Samuti Ida-Virumaal, mille väga head näitajat kisub pisut alla sõimekohtade nappus. Statistikaameti seisukohast on praeguse kehva seisu suuresti põhjustanud see, et sündivus on kasvanud, aga viie viimase aastaga on koolieelsete lasteasutuste arv suurenenud vaid seitsme võrra.

Statistika andmeil on viie viimase aastaga lasteaedade arv kasvanud 597-lt 604-ni, kuid tuhandeid tööle minna soovivaid ja paaniliselt lasteaiakohta otsivaid emasid-isasid see profülaktiline nüanss ei rõõmusta.

Refereeritud artikli täistekst ajalehe SL Õhtuleht veebilehel

Loe lisaks:
Riik toetab näpuotsaga (SL Õhtuleht)

Leave a Comment

9 + 4 =
Please leave these two fields as-is: