Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mustamäe tervist edendavate lasteaedade võimlemisfestival

Sinilinnu lasteaia  võimlemiskavaKolmapäeval, 21.mail kell 10.30 toimus Tallinna Lasteaias Kikas Sõpruse pst.234 Mustamäe tervist edendavate lasteaedade võimlemisfestival.

Mustamäe tervist edendavate lasteaedade võrgustikku kuulub kaheksa lasteaeda: Tallinna Lasteaed Pallipõnn, Tallinna Lasteaed Sinilind, Tallinna Lasteaed Õunake, Tallinna Kadaka Lasteaed, Tallinna Männi Lasteaed, Tallinna Lasteaed Delfiin, Tallinna Rõõmupesa Lasteaed ja Tallinna Lasteaed Kikas.

Terviseedendusliku projekti eesmärgiks oli laste südame-veresoonkonna tugevdamine läbi sihipärase kehalise tegevuse, mille aluseks on võimlemine. Ette olid valmistatud võimlemiskavad, mis sisaldavad kõiki lihasgruppe arendavaid harjutusi ja erinevaid liikumiskombinatsioone.

Võimlemisfestivali kava oli koostatud ideega matkida lapse päeva lasteaias. Kui hommikul tervitas lapsi Kikas, siis edasi aitas mõtteid terviklikuks kontseptsiooniks siduda lastega väga hea kontakti saavutanud maskott Tiiger Urr Aare Pai kehastuses.

Võimlemispeol ei puudunud ka traditsiooniline rahvatantsublokk, mille esitantsijaks oli festivali muusikaline juht ise- Merike Müürsepp ja meeleolukaimaks tantsuks „Ingliska kummipaelaga”. Uudseteks võimlemisvahenditeks olid aga ka näiteks „uudised paberkandjal” ehk ajalehed – lastel jätkus lustimist võimeldes kui ka auhindu ja diplomeid vastu võttes.

Kõikide lasteaedade koolieelsed rühmad esitasid liikumisõpetajate omaloomingulisi võimlemiskavu, mida tunnustati meenete ja tänukirjadega. Üllatuse pakkusid aga lasteaed Õunake võimlejad koos juhendajatega eriliselt huvitava võimlemiskavaga, näidates võimalusi erivajadustega laste arendamisel.

Pildi muutsid visuaalselt värvikamaks eri värvi pearätid ja ka värvilised vahendid esinejate käes. Lisaks lasteaedade lippude lehvides alustatud rongkäigule, kujunes võimlemisfestival meeldejäävaks ja rõõmsaks lasteürituseks, mis tunnustas Tallinna Lasteaed Kikas meeskonna loomingulisust ja head töötahet sellise tervistedendava ettevõtmise läbiviimisel.

Üritust toetasid Tallinna Haridusamet, Mustamäe Linnaosavalitsus ja TERE AS.

Ilona Kerde
Tallinna Lasteaed Kikas liikumisõpetaja

Merike  Tiiger  Uudiste tants  Võimlemiskava

Leave a Comment

4 + 6 =
Please leave these two fields as-is: