Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Elektrirongiga käis matkamas üle tuhande koolilapse

Elektriraudtee ASi korraldatud üritus Koolimatkad on selleks aastaks edukalt lõpule jõudnud. Rongiga käis matkamas üle tuhande Harjumaa lapse. Lisaks õpilastele sõitsid Terviserongiga loodust nautima ka Tallinna erivajadustega lapsed ning tervist edendavate lasteaedade kasvandikud.

„Tallinna I Internaatkooli pere oli matkamas 115 õpilasega ning seda kahel korral,“ ütles kooli huvijuht Maire Paluveer. „Tõelised elamused olid seoses terviserongiga. Tundsime sõbralikku ning hoolivat teenindamist rongis. Kui tagasijõudes meenutasime matka ja küsisime lastelt, mis oli kõige toredam, oli üksmeelne vastus – rongisõit!“

Koolimatkade eesmärk on pakkuda väikestele reisijatele meeldejäävat rongisõitu ja ühtlasi tutvustada kodukandi kaunist loodust. Üritusega soovib Elektriraudtee AS propageerida tervislikke eluviise ning tutvustada lastele ühistranspordi kasutamise võimalusi. Terviserongi aitasid rööbastele Tallinna Haridusamet, Eesti Toiduravi Konsultantide Ühing ning Tervise Arengu Instituut.

Matkadest võttis sel aastal osa 16 kooli Tallinnast ja Harjumaalt. Populaarsemateks sihtpunktideks oli tänavu ajalooline Riisipere ümbrus, Paldiski ja Pakri poolsaar, Klooga rand ning Aegviidu matkarajad. Giidi juhtimisel läbiti huvitavaid matkaradu, korraldati piknikke ning lõbusaid võistlusmänge. Lasteaedade ning erivajadustega laste matkadel käisid matkajuhile abiks ka linnaosade terviseedenduse spetsialistid. Erivajadustega laste piknikukorvi täiendas väikese maiuspalaga AS Raisio Eesti.

Lisaks Koolimatkadele korraldab juuli lõpus Elektriraudtee AS neljandat korda järjest kogupereüritust “Elektrirongiga matkama”. Sel aastal on neli erinevat matka, mis toimuvad igal pühapäeval alates 27. juulist – 17. augustini. Matkadel külastatakse Põllküla kanti, käime Aegviidus, Klooga rannas ja ka Pakri neemel. Pildid toimunud üritustest ning lisainfo matkade kohta on üleval Elektriraudtee matkalehel http://matkad.elektriraudtee.ee/

Leave a Comment

7 + 8 =
Please leave these two fields as-is: