Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti esimene lasteatlas jõudis poodidesse

Regio ja Eesti Päevalehe raamatukirjastuse koostöös sündis Eesti populaarseima teedeatlase (Regio atlas. Eesti teed 1:150 000) põhjal Eesti Lasteatlas.

“Tegu on kogu maailmas unikaalse trükisega,” tõdes Regio kaardikirjastuse kartograafia osakonna juhataja Leida Lepik.

“Lasteatlase eesmärk on tekitada lastes huvi kaartide ja Eestimaa tundmaõppimise vastu. Atlas on Eesti kõige täpsema atlasega samas mõõtkavas, kuid lihtsustatud, lastepäraselt kujundatud ning täiendatud lastele huvitavate osadega. Kujunduse osas tehti koostööd Eesti parimate asjatundjatega, koostööpartneriks on ka Eesti Joonisfilm, kelle abil kaasati lasteatlase tegemisse koeratüdruk Lotte.”

“Kõige vahvam on see, et lapsed ise on atlase ideeautorid, selle valmimise juures kõvasti abiks olnud ja juba jõudnud ka positiivset tagasisidet anda,” arvas Eesti Päevalehe raamatukirjastuse juht Margus Küppar.

Atlases on täpne Eesti teede kaart, Euroopa kaardid, piltidega Eesti reisijuht ning kasutamisõpetus. Kirjas on vaatamisväärsused, ujumiskohad, sadamad, taimede ja seente kasvukohad, loomade lemmikkohad, ratsutamise ja jalgrattasõidukohad ning hooldatud suusarajad.

Suuremad linnad nagu Haapsalu, Kuressaare, Otepää, Rakvere, Pärnu, Tallinn ja Tartu on atlases täpsete kaartidega, kus on ära toodud kõik erinevas vanuses lastele sobivat meelelahutust pakkuvad kohad – muuseumid, pargid, mängutoad- ja väljakud, veekeskused ning kinod.

Õpetlikku lugemist on atlase rubriigis “Tunne Eestit”. Eraldi leheküljed on Eesti rahvussümbolite, loomade, lindude, kalade, taimede, puude, marjade ja seente tutvustamiseks.

Ajaviitesektsioonis on kõik see, mis aitab lapsel auto-, bussi-, rongisõitu huvitavamaks teha. Mõistatused ja viktoriin, mille vastused on atlases endas peidus, voltimise ehk origami õpetus, sõlmede veerg ning värvimisküljed.

Atlasega tuleb kaasa 15 erinevat kleepsu, millega laps saab tähistada oma lemmikkohad (kodu, kool, lasteaed, vanaema maja, sõbrad jne).

192-leheküljeline Eesti Lasteatlas on saadaval parimates raamatupoodides hinnaga 299 krooni.

Leave a Comment

8 + 2 =
Please leave these two fields as-is: