Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Iga seitsmes Eesti laps ei saa aru, mida ta loeb

Kuigi Eestis oskavad kõik lugeda-kirjutada, on umbes iga seitsmenda lapse lugemisoskus nii madalal tasemel, et ta suudab aru saada vaid kõige lihtsamast tekstist, kirjutab Postimees.

Nii Eestis kui teisteski maailma riikides käib laste lugemise ja loetust arusaamise oskus alla, näitab möödunud nädalal avaldatud Euroopa Komisjoni raport edusammude kohta Euroopa riikide haridussüsteemides.

Raport analüüsis 2006. aastal 15-aastaste noorte seas läbi viidud rahvusvahelist PISA uuringut ja sedastas, et 13,6 protsenti Eesti teismelistest saab aru vaid kõige lihtsamast lugemismaterjalist. Selle tulemusega on Eesti noored aga isegi kõrgel kolmandal kohal – vähem on loetust nii halvasti arusaajaid vaid Iirimaa ja Soome 15-aastaste hulgas.

Refereeritud artikli täistekst Postimehe veebilehel

Leave a Comment

9 + 7 =
Please leave these two fields as-is: