Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sajad lasteaialapsed saavad paremad tingimused

Foto: Paul Moore | Dreamstime.comTäna kinnitas Vabariigi Valitsus nimekirja lasteaedadest, mille ehitamist või renoveerimist riik käesoleval aastal toetab. Toetuse abil luuakse juba tänavu juurde 520 uut lasteaiakohta ja parandatakse veel ligi paarisaja lasteaialapse hoiu- ja eelõpetuse tingimusi.

Programmi “Igale lapsele lasteaiakoht” raames eraldas riik käesolevaks aastaks 74 250 000 krooni. Uued lasteaiad ehitatakse Tallinnasse ja Paidesse ning Rae ja Kuusalu valda. Rekonstrueeritakse ja laiendatakse Elva Lasteaeda, Murumuna ning Kurtna Lasteaed-Algkooli.

Valdade ja linnade esitatud taotluste hindamise komisjon minister Urve Palo juhtimisel koostas eelistusnimekirja neljaks aastaks. Kogu programmi rahastamisel riigieelarvest toetatakse nelja aasta jooksul 16 uue lasteaia ehitamist ning orienteeruvalt 56 olemasoleva lasteaia renoveerimist ja laiendamist. Kavandatud programmi elluviimisel (ligi 625 miljonit krooni) oleks kokku võimalik parandada ca 9000 lapse hoiu- ja eelõpetuse tingimusi, sealhulgas luua juurde ca 4000 uut kohta.

“Loodan, et suudame ka järgmistel aastatel leida piisavalt rahalisi vahendeid, et oma eesmärkidest kinni pidada,” on minister Urve Palo lootusrikas. Tema sõnul näitab kohalike omavalitsuste poolt esitatud projektitaotluste hulk, et vajadus uute lasteaiakohtade ehitamise ja olemasolevate renoveerimise järele on äärmiselt suur.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase sõnul vaatab ministeerium lasteaedadele kui lahutamatule osale haridussüsteemist: “Väikeste laste ettevalmistamine põnevaks ja loominguliseks eluks on suur kunst. Lasteaiaõpetajad on erilised inimesed ning on väga oluline lasteaedade ehitamise kõrval jätkata lasteaiaõpetajate palga tõstmist riikliku programmi toel.”

Komisjoni koostatud eelistusnimekirja alusel tehtud ettepanek investeeringuprojektide loetelu koostamiseks aastateks 2008-2011 on kättesaadav Rahvastikuministri Büroo ning Haridus-ja Teadusministeeriumi kodulehekülgedel.

Leave a Comment

5 + 11 =
Please leave these two fields as-is: