Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Nukunäitus Tartu Mänguasjamuuseumis

13.augustil 2008, kolmapäeval kl 15 avatakse Tartu Mänguasjamuuseumis näitus  Nukumeister  Georgi Zernicki maalidest ja Riia nukukunstnike autorinukkudest.

Näitus esindab autorinukkude maailmas üha suuremat populaarsust koguvat suunda, milleks on maalikunsti ja graafika motiividel nukkude valmistamine. Riia tuntud kunstniku Georgi Zernicki eredad ja maalilised teosed on saanud inspiratsiooniallikaks Läti nukumeistritele. Vanaaegsetes riietes inimesi ja nende mänguasju kujutavate nukkude autoriteks on Tamara Chudnovska, Olga Novikova-Kopeikina, Firuza Ignatova, Jelena Kopate, Natalija Davidovich, Olga Gudis ja Veronika Demina-Lurje.

Tartu Mänguasjamuuseum asub aadressil Lutsu 8 ja on avatud kolmapäevast pühapäevani kl 11-18. Muuseumis saab näha püsiekspositsiooni vanadest nukkudest ja mänguasjadest, väljapanekuid filmi- ja teatrinukkudest nii Eestist kui mujalt maailmast ning külastada laste mängutuba. Lähem teave
www.mm.ee või tel. 746 1777.

Leave a Comment

3 + 5 =
Please leave these two fields as-is: