Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaia salmonelloosipuhang tõi kaasa perearsti tegevuse uurimise

Tervisekaitseamet kahtlustab, et Loo perearsti ei teavitanud neid lasteaia salmonelloosipuhangust õigeaegselt, perearsti arvates püüab inspektsioon oma tegemata jätmisi tema süüks panna, kirjutab Postimees.

“Seadusest tuleneb nõue, et rühmaviisilise haigestumise puhul tuleb tervisekaitseinspektsiooni koheselt teavitada. See punkt jäi seal täitmata ühel või teisel põhjusel, põhjus peaks selguma menetluse käigus,” selgitas tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Iiris Saluri, miks uurib ametkond Loo perearsti tegevust maikuise lasteaia salmonelloosipuhangu ajal.

Saluri rõhutas, et rühmaviisilise haigestumise puhul tuleb teavitada kohe, ootamata ära laboritulemusi ja uuringuid.

“Võib-olla oli see (arsti otsus – toim) põhjendatud, aga meie lihtsalt ei tea seda, selleks on vaja ametnikel teda küsitleda,” ütles pressiesindaja, kelle sõnul esimesele kohtumisele ametnikega arst ei tulnud. Uus kohtumine peaks toimuma septembris.

Refereeritud artikli täistekst Postimees Online veebilehel

Leave a Comment

4 + 2 =
Please leave these two fields as-is: