Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Uuring: taluelu tugevdab laste immuunsüsteemi

Lapsed, kelle emad raseduse ajal talus elavad, haigestuvad hilisemas elus eakaaslastest väiksema tõenäolisega ekseemi ja astmasse ning neil esineb harvemini allergilist heinapalavikku, vahendab Tarbija24.

Sellisele järeldusele jõudsid 1300 talus elavat last uurinud Uus-Meremaa teadlased, kelle sõnul võib loomade ja neil elutsevate bakteritega kokku puutumine tugevdada lapse immuunsüsteemi juba enne sündi, kirjutab BBC News.

Massey ülikoolis läbi viidud uuring kinnitas varemgi tõestust leidnud fakti, et elu esimestel aastatel talus elamine ja regulaarselt loomadega kokku puutumine vähendab laste astmariski ja allergiate ilmnemise tõenäosust.

Uurijad leidsid, et lastel, kelle emad raseduse ajal talus elasid ning kes ka ise maal üles kasvasid, vähenes astmarisk poole võrra, heinapalaviku ja ekseemi tekke tõenäosust vähendas taluelu veelgi rohkem.

Nähtuse põhjused on veel ebaselged, kuid teadlaste arvates võivad lapse väljakujunevat immuunsüsteemi tugevdada loomadel elutsevate bakteritega kokku puutumine ning pastöriseerimata piima joomine.

Refereeritud artikli täistekst Tarbija24 veebilehel

Leave a Comment

11 + 5 =
Please leave these two fields as-is: