Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti haridus pani välismaa asjatundjad hämmelduma

Igasuvise haridusvaldkonna doktorantide suvekooli viis tänavu Eestis läbi Haapsalu kolledž, kirjutab Kalev.ee. Eestiga seoses hämmastas osalejaid kolledži direktori Eve Eisenschmidti sõnul kõige rohkem meie edukus.

“Võrrelda saab eri maid Pisa testide tulemuste järgi. Ja nad on hämmingus, kuidas post soviet country (nõukogudeaja järgne riik – toim.) saab olla maailma viies ja Euroopa teine Soome järel,” rääkis Eisenschmidt.

“Kui uuringud näitavad, et Soome lapsed ei ole koolis õnnelikud, siis tunti huvi, kuidas meie lastel sellega on,” ütles Eisenschmidt. “Ja et kas me uurime oma edukuse põhjusi — meie arvates on oluline põhjus meie koolieelne süsteem,” selgitas Eisenschmidt doktorantide Eestiga seotud aruteluteemasid.

Refereeritud artikli täistekst Kalev.ee veebilehel

Leave a Comment

6 + 12 =
Please leave these two fields as-is: