Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Reformierakond: lasteaedade pearaha peab tõusma

Eilsel istungil andis Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsioon teistkordselt sisse eelnõu, millega soovitakse munitsipaal- ja eralasteaedade lastele makstavat pearaha tõsta vähemalt 2500 kroonile.

Reformierakond andis juba 2007. aastal vastavasisulise eelnõu volikogus sisse, kuid Keskerakondlik linnavõim hääletas eelnõu küsimusi küsimata maha. “Arvestades lasteaedade keerulist majanduslikku olukorda peame oluliseks tõsta linna poolt makstavat laste pearaha 2500 kroonile, seda nii munitsipaal-, eralasteaedade kui ka lastehoiutoetuse puhul,” kinnitas linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ülle Rajasalu.

“Praegune 1875 kroonine pearaha ei võimalda kohe kindlasti lasteaialastele vajalikke õpi- ja mängutingimusi ning lasteaiad peavad vaatama, kuidas ots-otsaga toime tulevad,” kritiseerib Rajasalu linnavalitsuse vähest hoolimist.

“Kõik me teame, et Tallinna ümbrusvallad toetavad oma lapsi palju suurema laste pearahaga. Seni on Tallinna linnavalitsus hoolinud oma elanikest pahatihti ainult sõnades, tegusid tegemata. Pearaha tõstmine ja vanemate toetamine oleks üks paljudest võimalustest peatada valglinnastumine. See näitaks, et Tallinn hoolib ja teeb, mitte ainult ei luba,” lisas Rajasalu.

Leave a Comment

15 + 15 =
Please leave these two fields as-is: