Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Päikesejänkude erinevad loodusprillid

 

Just sellise pealkirja all toimus Pärnus Päikesejänku lasteaias Hea Alguse ühendusse kuuluvate lasteaedade õpetajate kokkusaamine. Lasteaiaõpetajaid oli tulnud Viljandist, Tartust,  Tallinnast ja muidugi ka Pärnust. Nagu pealkiri juba viitab, oli teemaks loodus ja loodusega sõbraks saamine, looduse tundma õppimine ning looduses tegelemine. Meie õpetajad olid ette valmistanud mitmeid mänge, mida saab koos lastega looduses  läbi viia.

 

Jagati näpunäiteid, kuidas  hinnata  puude kõrgust, aga ka foto järgi teatud koha leidmist looduses, kus tuli just pisidetailidele erilist tähelepanu pöörata.

Merike künnapas ja Milvi Vilberg tutvustasid kohaletulnutele, kuidas nende rühmas aitavad Pokud loodusega sõbraks saada. Oma kogemusi ja suurepärast tööd Nähka lugude illustreerijana jagas Päikesejänku lasteaia õpetaja Alli Helmja.

Toreda ettevõtmisega esines Pärnu Mai lasteaia õpetaja Juta Hiiob. Selgus, et ta teeb lapsed loomadega tuttavaks hoopis isemoodi moel- ja seda läbi luuletuste, mille ta ise on kirjutanud. Luuleridade läbi olid hästi tabatud nii loomadele iseloomulikud tunnused kui ka looma iseloom. Üheskoos leiti, et see on väga põnev õppematerjal lasteaialastele ning paljud sooviksid seda kasutada oma töös. Ometi oli Juta Hiiobil veel üllatus varuks- ta jagas osalejatele tüki plastiliini ja käärid. Nobedate näppude all valmisid “kääridega voolitud” kuused, jänesed, siilid. “Kuidas see käis!? Näidake ette!!” kostus üllatunud hüüdeid. Igaüks püüdis aru saada ja uued nipid koju kaasa võtta. Juta Hiiob selgitas, et lapsele on raske inimese voolimine, aga kääridega on see ainult 2 –3 lõiget ja juba ongi valmis. Oli tõesti! Võib- olla on see mõnedele juba tuttav tehnika, aga nähes, kuidas inimesed hoolega pusisid ja innukalt õppisid, oli asi ikka tutvustamist väärt.

Oligi aeg hüvasti jätta ning jääda ootama, mida järgmised kogemuste vahetamise päevad meile õpetavad. Üks on kindel- kolleegidega kohtuda on ikka äärmiselt tore ja meeldiv. Edu ja jaksu, teile kõigile, lasteaiaõpetajad!

 

Astrid Puls

Alice Tomingas,

Pärnu Päikesejänku lasteaia õpetajad

1 thought on “Päikesejänkude erinevad loodusprillid”

  1. Tere,
    Tõesti vahvad kuused, siilid.Kas on võimalik kirja teel õpetusi anda.
    Kui jah , siis jään ootama.
    Ilusat jõuluaega teile kõigile.

    Võrumaa: – SIPSIKUD-

Leave a Comment

10 + 2 =
Please leave these two fields as-is: