Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Karumõmmi jõulupuu

Meie vahva 4-aastaste rühm on täis salapärast jõulusaginat. Päkapikud piiluvad salaja meie laste tegemisi ja toimetamisi.

Sellel aastal on meie rühmas eriline jõulupuu – karumõmmi oma.

Arutasime lastega metsakuninga (karu) tegemisi ja elu. Uurisime karu toidulauda ja elustiili.

loe edasi…

Tõsist mõttetööd tekitas meile see, kuidas karu jõule tähistab ja oma jõulupuud kaunistab.

Lõpuks otsustasime kuuse kaunistada täpselt nii, nagu seda sooviks karumõmm. Okstele sai riputatud:

meekärje tükikesed, kuivatatud marjad, samblapallid, sulgedest inglid, käbid ja seemnekettad. Puu sai tõeliselt kena ja looduslikult rikkalik, kõik valmistasime ise. Kuuseke on meil küll olemas, kuid lastel tekkis mure – puudub karumõmm.

Panime siis pead kokku ja asusime oma mõmmikut meisterdama. Otsisime välja

suure A-0 paberi, selllele joonistasime vahva karumõmmi, suure päkapikumütsiga.

Seejärel alustasime karumõmmi täitmist erinevate materjalidega, (rebisime ja kleepisime): mütsitutiks värviline vill, mütsi täitsime punase paberi ja kangaga, näo kujundasime helepruunist ja tumepruunist paberist, kõrvad ja nina karvadest, silmad mustadest ubadest, punase mantli tegime paberist ja kangast, jalga panime rohelisest lõngast püksid, ning lumes kõndimiseks lõikusime soojad vildid.

Meie karu sai uhke ja võimas. Äärmiselt tore on vaadata, millist rõõmu meie mahukas ühistöö lastele pakub. Jõulutunne on meil kõigil südametes olemas, süvendasime seda veelgi piparkookide küpsetamisega.

 Tore on see, kui  õpetaja leiab aega ja tahtmist just jõulude ajal koos lastega sukelduda pisikeste inimeste maailma. Laste nägemus meid ümbritsevast on niivõrd lihtne ja armas. Oleme täis ootusärevust ja põnevust, mida kõike selles salapärases jõulukuus veel juhtuda võib.

Lennukaid ideid ja rahulikku jõuluaega!!!

 

 

 

Liis Lättemäe,

Tartu Lasteaed “Kannike“ õpetaja

 

 

 

 

Leave a Comment

5 + 12 =
Please leave these two fields as-is: