Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Leevikesed

 

Pane joonistuspaberile teibiga raam. Taustaks värvi paber ühtlaselt õlipastellkriidiga (kriidi küljega). Võta kätekuivatuspaberile (salvrätik liiga pehme) veidi toiduõli ja hõõru rasvakriidi pind ühtlaseks. Ongi alupaber valmis.

loe edasi…

Tee pöidlaga (sõrmetrükk) paberile lindude  kehad (arvestades, et hiljem saad linnud oksale panna). Lase veidi kuivada, siis tee pöidlast järgmise sõrmega mustale ringile valge ring sisse. Lase veel veidi kuivada, siis tee sama  (või väikese) sõrmega valgele ringile punane ring. Lõika paksust papist riba, millega saad vajutades teha lindudele jalad ja nokad (papitrükk).  Joonista pintsliga oks, nii et linnud istuksid oksal. Paksu papiribaga tee okste otstesse männiokkad. Vatitikuga ja valge guaššiga tee leevikestele silmad ja pildile lumesadu. Eemalda teip ja su pildil on ilus valge raam ümber.

Ongi kaunis pilt valmis.

Idee saadud meisterdamisraamatust.

 

Ülle Kurvits

 

Laiuse lasteaia õpetaja

Leave a Comment

11 + 15 =
Please leave these two fields as-is: