Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Esimesse klassi minejad saavad Tallinnas koolitoetust

Tallinna linn jätkab ka tänavu esimest korda kooli mineva lapse toetuse maksmist, selle saamiseks tuleb avaldus esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale.


Toetus on 5000 krooni ning seda makstakse avalduse alusel lapsevanemale, eestkostjale või lapse hooldamisele võtjale tingimusel, et vähemalt üks vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Tallinnas vähemalt aasta enne lapse kooliminekut ning laps on rahvastikuregistri andmetel Tallinna elanik, elab toetuse taotlejaga ühel aadressil ja asub õppima Tallinna kooli, vahendas Raepress.

Toetus on ühekordne ning avaldus toetuse saamiseks tuleb esitada kolme kuu jooksul alates õppeaasta algusest. Toetust maksavad elukohajärgsed sotsiaalhoolekande osakonnad.

Tänavu läheb Tallinnas esimesse klassi umbes 3000 last ja linnaeelarves on koolitoetuseks ette nähtud 15 miljonit krooni.

Toetust makstakse sõltumata pere sissetulekust, kuid vähekindlustatud perede kooliteed alustavad lapsed saavad veel tasuta koolikoti koos koolitarvetega. Koolikotti saavad pered valib välja iga linnaosa valitsuse lastekaitsetöötaja

Postimees.ee 24.07.09

Leave a Comment

5 + 10 =
Please leave these two fields as-is: