Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsis tähistatakse vabariigi aastapäeva perepäevaga

Viimsi Püha Jaakobi kirik ja Rannarahva Muuseum korraldavad 24. veebruaril Pringi külas perepäeva „Kodumaa sünnipäev – perepäev Pringi külas“. 12 – 17.00 kestval perepäeval saavad Eestimaa sünnipäeva väärikalt ja huvitavalt tähistada nii lapsed kui täiskasvanud.

„Idee sai alguse Viimsi Püha Jaakobi koguduse õpetaja  Mikk Leedjärve mõttest 1. mai mõttetalgutel, kus ta käis välja idee korraldada vabariigi aastapäeval üritus tavalistele eestimaalastele,“ sõnas SA Rannarahva Muuseum juhatuse liige Riina Aasma. „Koos korraldame nüüd ürituse, mis annab tegevust kõigile. 24. veebruar on ju kõikide eestimaalaste pidu – nii suured kui väikesed tähistavad oma kodumaa sünnipäeva. Pakume Pringi külas võimalust veeta tore päev muuseumit külastades, õpitubades osaledes, kirikus puhkpilliorkestri kontserti ja ajalootundi kuulates või kaitseliidu relvanäitust uudistades – tegevusi on teisigi, ootame kõiki osalema.“   

Perepäev kestab kell 12.00-17.00.
12.00 Rannarahva Muuseum on tasuta avatud
 Ringkäigud rannarahva ajalukku
 Joonistame kodumaad
 Meremehesõlmede õpituba
 Sünnipäevakohvik 
13.00 Lipuheiskamine ja vallavanema tervitus kiriku ees
13.15 Kaitseliidu Harju Maleva orkestri kontsert
13.50 Ajalootund – Eesti Vabariigi sünd – Mart Helme
14.20 Palve kodumaa eest ja õnnistamine
14.30 Kaitseliidu relvade väljapanek muuseumis
 Sõdurisupp kaitseliidult muuseumi ees.

Viimsi vald (www.viimsivald.ee) asub Harjumaal Tallinna linna, Maardu linna ja Jõelähtme valla naabruses. Viimsi valla pindala on 73 km², vallas on ca 16250 elanikku. Viimsi vallas on 2 alevikku, 14 küla ning 9 saart (suuremad saared on Prangli ja Naissaar).

Lisainformatsioon:
Riina Aasma, SA Rannarahva Muuseum juhatuse liige
Tel: +372 50 94 272; e-post: riina@rannarahvamuuseum.ee  
www.rannarahvamuuseum.ee

Leave a Comment

13 + 13 =
Please leave these two fields as-is: