Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Üks armas maja Lasnamäel on meile teiseks koduks…

4 Paekaare lasteaia juubel [1280x768]14. aprillil 1980 aastal avati Tallinna Mererajoonis Tallinna 153. Lastepäevakodu. Algselt oli majas kuus eesti ja kuus vene õppekeelega rühma.
1999 aastal nimetati lasteaed ümber Tallinna Paekaare Lasteaiaks. Tänaseks töötab lasteaias üheksa eesti ja kolm vene õppekeelega rühma.
14. aprillil tähistas Tallinna Paekaare Lasteaed oma 30.juubelit.
Juba 30 aastat on lasteaed koosmänginud kui suur orkester. Paekaare orkestrit on läbiaegade juhtinud 3 dirigenti: Tiina Aas ja Krista Orissaar. Juhataja Anne Kurviste on lasteaia orkestrit juhatanud viimased 21 aastat.

 Aastate jooksul on orkestris olnud palju mängijaid. Kõik mängijad on andnud oma panuse sellesse, et koosmäng toimiks. Hea koosmängu nimel on läbi aastate  olnud vaja ühist pingutamist, üksteisega arvestamist ja  ärakuulamist, sallivust ja õppimist. Samas on tulnud ette ka raskusi. Kuid kõige tähtsam on see, et tänu heale orkestrile, oleme loonud laste jaoks turvalise ja lapsi arvestava mängumaa. Mängumaa on viise täis ja viisid kõlavad nii eesti kui vene keeles.
1 Paekaare lasteaia juubel [1280x768]Selliste sõnadega algas lasteaia pidulik sünnipäevakontsert, kuhu oli tulnud palju külalisi ja endisi lasteaia töötajaid. Kontserdil esinesid suured ja väikesed, praegused ja endised lasteaia lapsed ning õpetajad.
Paekaare Lasteaias on tähtis koht traditsioonidel. Kindlad üritused, mida igal aastal läbi -viiakse, on kõikidele väga armsaks saanud. Lasteaia juubelipidustustega seoses, toimus nädala vältel huvitavaid teemapäevi ja temaatilisi üritusi. Sünnipäeva nädal algas virgutava hommikvõimlemise ja tantsudega, kus võimlesid ja tantsisid hoogsalt koos kõikide rühmade lapsed.
Lasteaia sünnipäeva hommikut alustasime lõbusa tervitusmarsiga lasteaia lähiümbruses, mis tekitas paljudes inimestes huvi ja rõõmu. Rongkäik oli eriline selletõttu, et kõikidel lastel olid käes värvilised õhupallid, põristati trumme ja lauldi ühislaule. See oli uudne kogemus meie lasteaia õpetajatele kui ka lastele, sest marssimisest võtsid osa kõikide rühmade lapsed, sealhulgas ka meie lasteaia kõige väiksemad pesamunad.
Isetegemise rõõmu pakkus kindlasti kõikidele lastele „Salatipäev”. Isevalmistatud värsked salatid ja puuviljaampsud maitsesid paremini, kui kokatädide või emmede valmistatud road, sest isetehtud on hästi tehtud ja palju maitsvam.
Nädal lõppes Lasnamäe Muusikakooli laste kontserdiga, kus esinesid meie, Paekaare Lasteaia, vilistlased. See oli palsam kõikide hingele, mis lükkas korraks argimured õlgadelt.

 Taasnägemisrõõm oli suur, kui oma vana lasteaeda tulid tervitama endised kasvandikud. Nii mõnegi õpetaja silmis oli pisar ja süda soe, nähes kunagisi oma rühma lapsi.
2 Paekaare lasteaia juubel [1280x768]Tähtsal kohal on õpetajate endi lavastatud ja lastele esitatud näidend. See on traditsioon, mida aastast aastasse edasi kantakse ja mida kõik lapsed huviga ootavad – mis näidendiga on tegu, kas minu õpetaja ka mängib jne. Sellel õppeaastal etendati „ Inetut Pardipoega”. 11 kvalifitseeritud õpetajat olid äkki muutunud profinäitlejateks, et võita laste kiindumus ja teenida ära nende heakskiit. Õpetajad soovisid, et lapsed leiaksid muinasjutus üles parima. Meie kõikide soov on muuta maailm natukenegi paremaks.
Paekaare lasteaed on oma rõõme täis ja rõõme jätkub paljudeks aastateks.

 

Agnes Maasik Tallinna Paekaare Lasteaia vanemõpetaja
Aive Stalkov Tallinna Paekaare Lasteaia juhataja asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal

3 Paekaare lasteaia juubel [1280x768]

Leave a Comment

7 + 2 =
Please leave these two fields as-is: