Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Puzzletükkidest pildiraam

1 puzzleraam [1280x768]Nii lihtsale ja toredale mõttele aitas mind seekord mu 2,4 aastane poeg Richard. Mina inventeerisin mänguasjakasti, tema aga lõikus laua juures reklaamlehti ja liimis tükikesi valgele paberile. Mänguasjakastist pudenes mitmesuguseid puzzletükke, mis pärinesid nii Kinderi šokolaadimunadest kui ka pisut suurematest puzzlepiltidest.

 Korjasin tükid lauale, et hiljem vaadata, kas pildi kokkuladumiseks on kõik  tükid olemas. Minule märkamatult oli Richard hakanud puzzletükke paberile üksteise kõrvale liimima. Vaadates tema tööd välgataski mõte, et niimoodi paksemale värvilisele papile puzzletükke liimides, saaks omapärase pildiraami, millega vanaema-vanaisa rõõmustada.

Vajaminevad materjalid:
1) Puzzle, millel on mõned tükid kaotsi läinud või mingil muul põhjusel seisab niisama riiulis ja lapsed ei kasuta seda;
2) Paksemat valget või värvilist paberit (kartongi);
3) Liimi;
4) Natuke jämedat niiti või peenikest paela, et pildiraami tagaküljele liimida kinnitusaas.
Kuidas tegin:
Võtsin värvilise A4 kartongi (pildiraami suuruse valite ise, kui suurt pilti soovite hiljem keskele liimida), murdsin selle pooleks (tagumine pool jääb toetuspinnaks, mis võimaldab pilti seisma panna). Ladusin servadesse üksteise kõrvale puzzletükid suvalises järjekorras, liimisin kartongile. Ülemise serva tükid võivad ulatuda ka üle serva, alumisel serval aga jälgida, et serv jääks sirge, siis seisab pildiraam paremini. Kui on soov meisterdada pildiraam seinale riputamiseks, siis võib selle teha ühepoolselt ja tagumisele küljele liimida kinnitusaas.
Olenevalt puzzle suurusest, võib kartongile liimida nn. puzzle välimise ringi (puzzletükid on üksteise kõrval õiges kohas), keskmiste tükkide asemele aga paigutada foto.

 
Ere Ploomipuu

Leave a Comment

14 + 5 =
Please leave these two fields as-is: