Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteprogramm “Kõverpeegel”

SUVELASTEKAS [1280x768]Head lasteaiaõpetajad, lapsevanemad ja suvelaagrite korraldajad!

Just äsja lõppes Kumus koolinoortele suunatud tasuta ja iseseisvalt läbitav haridusprogramm „Kumust koolivaheajale“. Nüüd on käes lasteaedade, suvelaagrite ja perede aeg. Ootame teid kõiki osalema skulptuuriprogrammis KÕVERPEEGEL. 8. juunist kuni jaanipäevani saab programmis osaleda tasuta. Pärast seda, kuni sügiseni, on programmi külastamine lastele ja peredele tasuline. Gruppidega kaasas olevatele õpetajatele endiselt tasuta. Selle programmi puhul saate muuseumi külastuseks valida just teile kõige sobivama aja.

Kumu hariduskeskus
UUS! KÕVERPEEGEL
Iseseisvalt külastatav laste suveprogramm Kumu kolmel näitusel
“Maa ja vee kahekõne” Kumu sisehoovis ja vestibüülis,”Varamu” 3. korrusel ja “Rasked valikud” 4. korrusel.
8. juuni – 5. september 2010
Hind ühele osalejale 35.-, õpetajatele tasuta.
NB! 8.-22. juuni kõigile lastele ja saatjatele tasuta!

Kõik inimesed armastavad loodust. Igaüks meist on tähele pannud, kui imeliselt peegelduvad puud väreleval veepinnal või kuidas valgused ja värvid looduses koguaeg muutuvad. Terve suve saab seda kõike nautida nüüd hoopis uuel moel, läbi kunstiteoste.

Soome kunstnik Eero Hiironen on looduse tundlikud varjundid vorminud oma suurtesse skulptuuridesse, mis on eksponeeritud Kumu sisehoovis. Suured läikivaid veevirvendusi imiteerivad pinnad mõjuvad lastele põnevate kõverpeeglitena ja mõne skulptuuri sisse saab kaja tekitamiseks ka midagi hüüda. Kui muidu muuseumis joosta ja hüpata ei lubata, siis seekord on see õuenäitusel täiesti võimalik. Siseruumides seda küll teha ei saa, aga seal otsitakse eesti kunsti klassika näitustelt üles üks Edgar Viiese skulptuur, mis kujutab oja ja vaadatakse kuidas August Weizenberg on kujutanud aastaaegu.

Et programmis osaleda, tuleks kõigepealt astuda läbi Kumu infoletist ja öelda märksõna – Kõverpeegel. Sealt saab kaasa piletikleepsud ja abistava töölehe lapsevanemale või grupijuhile. Töölehel on kirjas peatused ja juhised, kuidas valitud teoseid vaadata ja mida nende juures veel teha võiks, et näitustel põnevam oleks.

Kumu hariduskeskus on väga tänulik, kui teete sisehoovi näitusel toimunud mängudest fotosid ja saadate need koos programmis osaleja andmetega aadressil haridus@ekm.ee. Ja kui teil midagi selle vastu ei ole, siis koos meili sees oleva kinnitusega, et lubate oma fotosid hariduslikel eesmärkidel kasutada. Kumu hariduskeskus fotosid ei kuritarvita.
Anu Purre,
Kumu hariduskeskus

kuraator-metoodik

e-post: anu.purre@ekm.ee

tel: 602 60 70

isiklik mob: 53 41 52 72

töömob: 53 32 15 61

Leave a Comment

4 + 10 =
Please leave these two fields as-is: