Huvitegevuse tibusid loetakse kevadel

image003 [1280x768]Sügiseti alustavad lasteaedades tööd mitmesugused erinevat huvitegevust pakkuvad ringid. Neist paljude põhifunktsiooniks ongi pakkuda huvitavat tegevust. Mõned aga viivad väljundi ringitunnist kaugemale ja osad koguni lasteaiast väljapoole.

 

(Fotol:Tallinna Asunduse lasteaia kasvandik Anton Zaporozhets ja Nurmenuku lasteaia laps Karina Hanniotti võistlesid Rohutirtsude klassis, sest Karina on saanud juba 7-aastaseks.)

 

Läinud laupäeval peeti Tallinnas 6.korda swingtantsuvõistlusi LINDY HOPI LAPSED, kus noorimad osalejad olid 5-6a. Tibukesed. Võistlejad jagunesid vanuse järgi võistlusklassidesse, mis lindy hopi ja teiste swingtantsude iseloomulikest liigutustest inspireerituna kandsid selliseid nimetusi: Tibukesed, Rohutirtsud, Jänkud, Kängurud. Lindy hopi tantsupaare oli Tallinnast, Harjumaalt ja Tartust, 5-6a. Tibukesi Tallinna lasteaedadest KRAAVIKRÕLL ja PRIISLE, Harjumaa lasteaiast TEELAHKME ning Tallinna tantsutrupist MODUS. 

image009LINDY HOPI LAPSED ehk swingilaste igakevadine loendus näitas, et kõige enam paare võistleski 5-6a. Tibukeste klassis.  Tõelise liidrirolli haaras siinkohal Tallinna Lasteaed KRAAVIKRÕLL – esikolmiku paarid olid kõik nimetatud lasteaiast. Võitjateks tulid Karl Erik Roots ja Laura Veski, teise koha saavutasid Kristo-Egert Marks ja Aliis Lilian Vabamäe ning kolmanda Robin Telve ja Anna Brigita Kaur.

 

(Fotol: Tibukeste esikolmik)

7-9a. Rohutirtsude parimaks tunnistati Indrek Pihl ja Paula Maria Mengel Tallinna MODUSest. 10-12a. Jänkude klassis saavutasid esikoha Egert Šarikov ja Anna-Liis Torm-Kriis MODUSest. Vanimatest, 13-15a. Kängurudest, olid edukaimad Allar Valge ja Elisa Arus MODUSest
image011 [1280x768]Enne autasustamist said osalejad võimaluse võistelda ka nn. Jack’n’ Jill võistlustel, kus tantsida tuli juhuslikult valitud partneriga. Oli lausa uskumatu, et mitte keegi 5-6a. ei keeldunud tantsimast täiesti võõra partneriga. Ja kuna enne tantsimist seletasid lapsed ise lahti, mida tähendab väljend „poiss juhib“, sujus tants ka võhivõõraste partnerite vahel suurepäraselt

 

(Fotol: Jänkude võidupaar Egert  Šarikov ja Anna-Liis Torm-Kriis)

Tunnustati Eesti swingtantsu õpetajaid – lõppeva hooaja produktiivseima swingtantsu õpetaja tiitli pälvis Sirli Kriis, kelle juhendada on lindy hopi tantsijad lasteaedades KRAAVIKRÕLL, PRIISLE ja TEELAHKME, tantsuklubis SWINGIRING ning tantsutrupis MODUS
Iga lasteaed valib omale meelepärased huviringid ise. Tahaksin siinkohal avaldada tänu nende lasteaedade juhatajatele, kes väärtustavad swingtantsu harrastust ja on võimaldanud lindy hopi huviringi tegutsemist lasteaedades KRAAVIKRÕLL, PRIISLE ja TEELAHKME.

 

image012 [1280x768] Pärast lasteaia lõpetamist on nendel lastel tihtilugu harrastus juba valitud ning kooli minnes jätkub lasteaiast saadud swingipisiku võidukäik tantsutrupis MODUS. Jääb loota, et saabuval sügisel kasvab nende lasteaedade arv, kus lastel on võimalus õppida swingtantsu lindy hop – tasemel õpetajatest Eesti Swingtantsu Liidul puudust ei tule.

 

Fotol: Eesti swingtantsu õpetajad – vasakult teine Sirli Kriis

 

Piret Torm-Kriis
LINDY HOPI LAPSED peakorraldaja
Eesti Swingtantsu Liidu president
51 77 614
www.swingtants.ee

laste jack'n'jill [1280x768]

Foto: hetk Jack n Jill võistlustelt.

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

9 + 12 =
Please leave these two fields as-is: