Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Draamamängudega Euroopas

 

Koolilaste etendus Magus mesilane [1280x768]Tallinna Nurmenuku Lasteaed on alates 1.09.2009 koordinaatoriks SA  Archimedes poolt rahastatud Comenius projektis Once upon a time…-stories-a way to develop, explore and learn  (Muinasjutud- võimalus mängida, luua ja avastada). Projektis osaleb 7 partnermaad- Austria, Tšehhi, Põhja-Iirimaa, Eesti, Leedu, Belgia ja Ungari. Esimene ja teine projektkohtumine leidsid aset 24.11-30.11.2009 vastavalt Austrias ja Tšehhis.

Lasteaialaste omavalmistatud peakatted [1280x768]1.-6.06.2010 viibisid Tallinna Nurmenuku 6 õpetajat Belgia väikelinnas Beringenis, võttes osa  kolmandast Comeniuse projektkohtumisest, mille raames toimusid koosolekud Beringeni Vrije Basisschool DE HORIZON-is. Tutvusime seal laste ja õpetajatega ning Belgia haridussüsteemiga. Kooli saalis vaatasime ka kahte etendust: „Tumesinine Eve“- lasteaialaste esituses ja „Magus mesilane“- 1-6klassi laste esituses. Etendused olid lastepärased, ka dekoratsioonid olid laste valmistatud. Palju kasutati fonogramme.

Töökohtumistel andsid kõik partnermaad ülevaate lavastatud lasteetendustest ja tegid esitluse laste kunsti- ning kuulamise- ja kõnelemise tegevustest, mis on seotud muinasjuttude dramatiseerimisega. Huvitav oli kogeda erinevaid lähenemisviise lavastamisele. Kui Eestis pööratakse suuremat tähelepanu lapse rollisisesele käitumisele, siis näiteks Belgias ei peeta seda niivõrd oluliseks. Lapsed tegutsevad koos õpetajaga ja iseseisvat vastutust rolliga toime tulla on oluliselt vähem.

Üheks huvitavaks töökohtumiste osaks olid ka erinevad ekskursioonid Belgia kultuuri tutvustamiseks. Beringenis külastasime türgi linnaosa ja mošeed, käisime söekaevandusmuuseumis ja ronisime tuhamäe otsa. Tongerenis külastasime nii vanalinna kui ajaloomuuseumit. Antwerpis tegime giidi saatel ekskursiooni sealsesse ajaloorikkasse vanalinna. Omal käel külastasime ka Brüsselit, sealset vanalinna ja vaatamisväärsusi.

Antud tööreis andis juurde palju haridus- ja kultuurialaseid teadmisi. Oli huvitav tutvuda partnermaade esindajatega ja nende arvamustega, olla killuke Comenius projektist!

 

 

Mari- Ann Põdra,

Tallinna Nurmenuku Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

9 + 15 =
Please leave these two fields as-is: