Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Redel hundinuialehtedest

sügis 4 [1280x768]Hundinuia kasvab Eestimaal paljudes kohtades. Me oleme harjunud teda niisketel kraavipervedel nägema, kuid paljud ei tea, et see kena taim on ka väärtuslik käsitöömaterjal

Meie, Vana-Võidu Lasteaia vanema rühma pere, korjasime hundinuialehti septembri keskel. Juurepoolsed osad lõikasime ära ja kraasisime. Kraasitud lehtedest hakkame valmistama taimevaipu, Teadma peaks seda, et varakevadised lehed kuivavad valgeks ( hea materjal hilisemaks värvimiseks). Suvised lehed jäävad roheliseks ja sügisel korjatud lehed muutuvad pruunikaks. Lõikasime lehed juure lähedalt terava noaga. Ettevaatust! Ära vette kuku!

Redeli valmistamiseks läheb vaja:

1)      manillanööri,

2)      käärid

3)      hundinuia lehtede juurepoolset osa  (soovitav eelnevalt kuivatada)

Sügis [1280x768]Alusta nööri mõõtmisega. Mõtle välja, kui pikka tedelit soovid meisterdada.Ühe nööri pikkuseks võta 4 redeli pikkust ( sõlmede tegemiseks kulub palju materjali). Nööre vajad 2 tükki.Mõõda nöör pooleks.Tekkinud aasa kasutad hiljem redeli ülesriputamiseks,

Nüüd leia koht, kuhu saad mõlemad aasad kinnitada.Tee sõlmed mõlemale nöörile.Seepjärel aseta hundinuia vars kahe nööri vahele ja tee jälle sõlmed. Niimoodi toimid kuni nöör saab otsa.

Redeli kaunistamiseks kasutasime maisitõlvikutest tehtud nukke.

Sügis 2 [1280x768]Kasutame redelit laste tööde väljapanekuks.

Mõnusat meisterdamist!

Vana-Võidu Lasteaia õpetaja  Marju Moor.

sügis 3 [1280x768]

1 thought on “Redel hundinuialehtedest”

  1. Mulle meeldib väga Teie idee. Olen ise ka lastega korjanud, kraasinud ja pununud hundinuia lehtedest patse Mihkli preilile mihklipäevaks.Tööd oli teha huvitav niilastel kui ka endal, aga redeli tegemise idee paneb kohe näpud tööle. Aitäh hüva nõu eest!

Leave a Comment

5 + 13 =
Please leave these two fields as-is: