Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Meisterdame jõulupäkapikke

20010 [1280x768]Olen juba aastaid jõuludeks päkapikke meisterdanud ja nendega rühmaruumi kaunistanud. Need vahvad tegelased võivad jõuluaegu piiluda nii trepilt, aknalt, laualt, kapilt, riiulilt või valvata õues ukse ees, kas jõulumees on juba tulemas. Tore on neid seada kompositsioonidesse ja samblaalusesse.

Meisterdamiseks on tarvis erinevas ja sinule vajalikus sobivas suuruses kuivi puupakke , millelt on nurga all ära saetud ja liivapaberiga ära lihvitud näolapp.

p0044 [1280x768]Nüüd võta veekindlad markerid või viltpliiatsid ja joonista päkapikkudele näod pähe. Silmadeks võid kasutada ka valmis silmi ja ninadeks plastmasspärleid. Puna palgele saad ka huulepulgaga. Mütsid-sallid heegelda, koo või õmble ise sobivast lõngast ja riidest, milleks parim on fliis, käsitöövilt või muidu paksem kangas. Liimipüstoliga võid kinnitada päkapiku kuuele sobivad nööbid. Päkapiku preili patsid punu lõngast või takust, samast materjalist saab vanemale päkapikule ka habeme.

Selline päkapikk võib salamahti ka jõuluvana kingikotti pugeda ja rõõmu teha nii suurele ja väikesele. Indu meisterdamiseks ! Imelist lumist jõuluaega, mis ongi juba alanud.

Kohtla-Järve Buratino lasteaia õpetaja Lüüli Kübarsepp

20036 [1280x768]

2 thoughts on “Meisterdame jõulupäkapikke”

  1. Tean ja tunnen 43 a. juba jõulupäkapikkude meistrit.
    Sa oled andnud oma töödesse kõik oma ilumeele ja fantaasia, et pakkuda endale kui ka teistele silmarõõmu ja eduelamust.

    Jõudu, jaksu ja kordaminekuid Sinu tegemistes!

    Päikest ja rõõmu Sinu tegemistesse!!

    NB! Soovitan avada ilusate tööde väljanäituse, et teised seda kogeda ja näha saaks:)))))

  2. Tere!
    Otsustasime KOOS oma arvamust avaldada!

    Meiegi oleme puunukud ja juba ammusest ajast. Meid teavad nii noored, emad kui ka vanaemad.

    Meie TIPP ja TÄPP arvame ja soovime, et igas lasteaias oleks just selline imetore ja toimekas lasteaiaõpetaja, siis ei jää ühelgi lapsel JÕUL tulemata.
    …ning siis saab koos Tipi ja Täpiga ja imetoredate Jõulupäkapikkudega jääda jõulude ja Jõuluvana ootele ning laulda kõik koos: “Täna sööme komme, homme sööme komme, komme sööme üle-ülehomme!”

    Edu sulle,
    Kohtla-Järve Buratino lasteaia õpetaja Lüüli Kübarsepp!!!

    P.S. Kohtla-Järve Buratino lasteaia juhataja võib uhkust tunda selle üle, et just Tema lasteaias töötab selline kuldsete kätega õpetaja!

Leave a Comment

7 + 9 =
Please leave these two fields as-is: