Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lepatriinu Lasteaed tähistas kirjanik Heljo Männi juubelit

IMG_0027 [1280x768]11.veebruaril möödus 85 aastat lastekirjaniku Heljo Männi sünnist. Kõigi poolt armastatud juubilari tahtsid ka lasteaed Lepatriinu lapsed ja õpetajad nii väärikat tähtpäeva puhul meeles pidada ja õnnitleda. Ettevalmistused juubilari sünnipäeva tähistamiseks algasid juba jaanuaris. Üheskoos otsustati korraldada H. Männi raamatute näitus. Raamatukapist leiti palju raamatuid, mille hulgas oli eriti vanu raamatuid nagu „Mina arvan, et…“ (1961) ja  „Uues majas“(1962). Ka lastevanemad  võtsid näitusest osa.

Karupere ja laanerahva tegemised ning juhtumustest palusid lapsed õpetajaid unejuttudeks lugeda.

IMG_0060 [1280x768]Kuidas õnnitleda juubilari kui puudub kingitus? H. Mänd on lastele nii palju luuletusi ja jutukesi kirjutanud – kokku üle saja raamatu, siis võiks kingituseks olla laste omavalmistatud raamat. Inspiratsiooni saadi raamatust „Koer taskus”, mille ainetel valmis joonistus- ja meisterdustöödest raamat. Lisaks luuletasid õpetajad Asta ja Helen väikese luuletuse H. Männile sünnipäevaks.

Tingel – tungel – tangel,

kära täis on Tallinn.

Sünnipäev on heldek

armsal Heljo Männil.

Tange – tungel – tingel,

pidulaual kringel.

Õnnitlusi toovad

eesti laste suuk´sed!

Tuulekassid, Rosalind,

Mõmmi ja ka Jänes Juta,

taskus koer ja Nurrumoor

hõikavad kõik üheskoos:

palju õnne, palju õnne

täna soovime me sulle!

IMG_0028 [1280x768]Reedel, 11.veebruaril juubilari sünnipäeval, külastasid lapsed lasteraamatukogu, kus oli samuti välja pandud kirjanik Heljo Männi raamatute näitus. Lapsed leidsid kiiresti, milliseid väljaandeid lasteaias näitusel puuduvad.

Samal päeval sõitis direktor S. Illopmägi Tallinna, et laste omavalmistatud raamat juubilarile üle anda. Solarise Apollo raamatupoes toimuval sünnipäevaüritusele oli kohale tulnud palju lapsi ja täiskasvanuid. Kõik nad olid tänulikud lastekirjanik Heljo Männile tema suurepärase loomingu eest. Õnnitlejate seas oli ka riigikogu esindaja K. Pentus ja UNICEFI esindaja E. Kull. Kohal olid ka telenäidendist „Mõmmi ja aabits” tegelased: Katrin Karisma (Mõmmi ema) ja Ivo Eensalu (Mõmmi), kes tänasid lauldes oma tegelaskujude loojat. Juubilar jagas kõikidele soovijatele autogramme. Ta tänas õnnitlejaid ning lubas, et peagi on ilmumas tema loomingule lisa.Pärast pidulikku juubeli tähistamist paneb Eesti 1 Heljo Mänd [1280x768]Lastekirjanduse keskus kõik laste omavalmistatud raamatud näituseks välja.

Kohtla-Järve Lasteaia  Lepatriinu direktor Sirje Illopmägi

IMG_0047 [1280x768]

Leave a Comment

6 + 4 =
Please leave these two fields as-is: