Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Põnev päev Midrimaailmas, mõeldes Heljo Männile

DSCN5318 [800x600]Otikesel –

rotikesel

tuli silma jonnipisar,

aga kurgupõhjast tahtis

päästa lahti hirmsa kisa…

See luuletus lastele väga meeldis ja koos arutasime Oti käitumist. Arutluse käigus tekkis lastel aga hoopis huvi luuletuse kirjutaja vastu: kes ta on? mis ta ema nimi on? kus ta elab? kui palju raamatuid ta on kirjutanud? Tulimegi mõttele, et kirjutame kirja ja kutsume kirjanikuproua külla. Küpsetame talle sünnipäevatordi ja küsime neid küsimusi otse temalt.

DSC05454 [800x600]Kutse-kirja kirjutamine eeldas Heljo Männi loominguga tutvumist. Kõikides rühmades loeti luuletusi ja jutte, vaadati pilte ning joonistati loetu põhjal. Neid joonistusi oli hea kollažina kirja ja ümbriku peale meeleolu loomiseks kleepida. Tahtsime hästi suure kirja teha – ja tegimegi, aga ikka nii, et postkasti ära mahuks.

Kiri teele saadetud olime nii hoos, et hakkasime ise raamatut kirjutama,  illustreerima ja köitma. Inspiratsiooni andis meile H. Männi looming. Iga rühm valis endale vastava teema. Kõige väiksemad valisid Leelo Leevikesed, kõige suuremad hoopis hundikutsikate Uugu ja Uudu lood. Oma lugudele joonistasid lapsed ka pildid. Selle materjali toimetasime õpetaja Siirile ja Katile, kes panid need pildid ja jutud koos oma rühmaga ühte kokku ja tegid sellest ise kohe päris raamatu. Kuna kiri oli nii suur, ei saanud ju raamat alla jääda. See sai tõesti sõnuseletamatult uhke, mille mõtlesime samasuguse uhkusega kirjanikuprouale üle anda… Kahjuks tuli aga vastus, et proua tervislik seisund ei luba enam pikemaid väljasõite ette võtta.

DSC05450 [800x600]Need tegemised ja ettevalmistused külalise vastuvõtuks tegid meid palju targemaks, julgemaks ja tragimaks. Me ei peagi neid küsimusi enam H. Männile esitama, sest me teame temast juba nii palu, et oskame ise vastata.

Aitäh proua Männile, et ta nakatas meid luulepisikuga, innustas ise kirjaniku ja raamatuköitja ametit proovima!

Lastekeskus Midrimaailm

õppealajuhataja

Maret Kougija

Leave a Comment

14 + 8 =
Please leave these two fields as-is: