Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ilus päev Olustveres

leivakoda [1280x768]Oli laupäeva hommik. Viljandi Lasteaed Karlsson töötajad alustasid sõitu Olustverre , et külastada kaunist  mõisa ja kõike, mis selle juurde kuulub.

Lossitrepil võttis meid vastu särav ja nooruslik giid Elviira.

Sissejuhatuseks rääkis ta, et mõis rajati oletatavalt 16. sajandi keskel. 1742. aastal läks mõis perekonnasidemete kaudu von Fersenite aadliperekonna valdusesse, kes pärinesid Harjumaalt Pahkla mõisast.

1919. maaseadusega võõrandati maa ja tunnistati riigi omandiks. Momendil asub mõisa häärberis Olustvere Turismikeskus.

klaasikoda [1280x768]Edasi jalutasime kaunis mõisapargis ja külastasime mitmeid erinevaid  töökodasid. Igas kojas töötavad oma ala spetsialistid, kelle juhendamisel on võimalik ka ise teatud oskusi omandada või täiendada. Meie külastasime keraamika ja klaasitöökoda, kus osavad meistrid näitasid, kuidas valmivad erinevad klaasist esemed: vaasid, tassid, ehted jne. Leivakojast sai kaasa osta leivajuuretist ja kodus ise proovida kätt leiva küpsetamisel.

Territooriumil asuvad veel Villa- ja käsitöökoda, Lina- ja lapikoda, Sepikoda  ja hobusetallid.

Väga vahvad olid karvaste jalgadega siidikanad, kes meid nähes jooksid kohe kiiresti uudistama ja   külalisi lärmakalt tervitama.

Lossis on võimalik korraldada konverentse ja seminare ning pakutakse ka pidudekorraldamise teenust. Lossi teisel korrusel asub kaunis mõisa sviit.

Enne lõunasööki istusime hubases külalistetoas, kus sai Elviirale esitada küsimusi, mis olid ringkäigu jooksul tekkinud.

Lõunasöök serveeriti lossi söögitoas.

Aitäh õpetaja Pilvile, kes selle meile organiseeris.

Lasteaed Karlsson muusikaõpetaja

Helju Teas

Leave a Comment

15 + 6 =
Please leave these two fields as-is: