Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sportlik perepäev

spordimikud [800x600]Lasteaias Laagna Rukkilill toimus 10.mail 2011.a. sportlik perepäev, kus  olid oodatud osalema lapsevanemad koos lastega. See oli suurepärane võimalus veeta koos perega vaba aega, võistelda, saada koostegutsemisest positiivseid emotsioone. Kõik sportlikud tegevused viidi läbi õues. Perepäeva läbiviinud õpetajate ( Elle, Lia, Merilin, Annely) poolt pakuti järgmisi tegevusi:

  • perede vaheline jalgpallimäng, mida juhendas FC Levadia treener Stanislava Russakova;
  • orienteerumismängud – suur valik erinevaid mänge;
  • piltülesanded õuealal;
  • teatevõistlused liiklusväljakul;
  • kummikuvise;
  • joonistamine asfaldile;
  • keegel.

sportiv perepäev [800x600]Registreerimislauas anti igale päevast osavõtvale  perele leht, millele olid märgitud kõik sportlikud tegevused. Nelja ala juures said osavõtjad tegutseda iseseisvalt. Teisi sportlikke tegevusi juhendasid õpetajad.

Kõige suurem osavõtt oli peredevahelisel jalgpallivõistlusel, milles osales 30 peret. Rõõmsameelsed naerusuised lapsed jooksid ja  hüplesid – nad olid õnnelikud. Juba mängu vaatamine pakkus palju positiivseid emotsioone. Suurt elevust tekitasid ka erinevad orienteerumismängud, mis jätsid väga tundeküllase mulje. Orienteerumises lapsevanemad vestlesid ja arutasid  lapsega koos, mida ja kuidas  toimida ning jõuti ühisele  otsusele, kuidas  tegutseda. Kummikuviskes oli märgata suurt emotsionaalset rahulolu, lapsed kaasasid vanemaid koos tegutsema, võttes emal-isal käest kinni. Laps sai välja elada oma tundeid, olla aktiivne osaleja koos  vanemaga. Rõõmu tundsid paljud ka omavahel võisteldes, ületades takistusi liiklusrajal.

joonistame asfaldile [800x600]Perepäev ei toonud endaga kaasa ainult emotsionaalset rahulolu vaid pakkus ka uusi teadmisi, mida laps omandas koos vanemaga läbides erinevaid sportlikke tegevusi. Sportliku perepäeva edukat, mõnusat ja ladusat kulgemist soosis ilus päikseline ilm.

Päev lõppes perede piduliku ülesrivistusega. Direktor Ülle Oja ja õppalajuhataja Karin Roolaid andsid üle osalejatele diplomid ning tänasid ligi 50 peret osalemise eest.

Lastevanemate poolt oli kaetud uhke pidulaud. Kõik koogid, kringlid, saiad, kommid , puuviljad maitsesid peale füüsilist pingutust hästi. Perede vahel arenes aktiivne vestlus ja omavahel jagati muljeid kordaläinud päevast.

Meie ühine järeldus on, et perepäev õnnestus ja edaspidi tuleb muuta  selline sportlik päev  traditsiooniks.

Annely Hokkonen

Tallinna Lasteaed Laagna Rukkilill

õpetaja

Leave a Comment

3 + 14 =
Please leave these two fields as-is: