Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mai lasteaias peeti tantsu- ja laulupidu

IMG_8875 [800x600]„Paista, paista päevakene, paista meie laste peale…”

Sellise regilauluga algas 25. mail Pärnu Mai lasteaia 5. tantsu- ja laulupidu „Lasteaed on mängudemaa”, millega tähistati lasteaia 35. sünnipäeva.
Nii mõneski koolis ja lasteaias on hakatud korraldama laulu- ja tantsupidu. Mai lasteaia esimene pidu toimus juba kümme aastat tagasi. Laulupidu peame üle aasta ja seekord oli meie tantsu- ja laulupeo 5. juubel.
Pidustused algasid aktusega, kuhu olid kutsutud Pärnu linnavalitsuse esindajad, endised töötajad, linna teiste lasteaedade direktorid, hoolekogu esindajad ja muud külalised. Aktusele järgnes ringkäik majas, tutvumine lastetööde näitusega ja kohvilaud.
IMG_8577 [800x600]Aktusel kõlanud lause: „Oleme kõige paremas eas.”, kehtib meie lasteaia kohta igati. Kõik töötajad tunnevad siin ennast noorte ja tegusatena. Lasteaia ajalugu, töid ja tegemisi kajastasid arvukad postrid.
Sünnipäev kulmineerus toreda laulu- ja tantsupeoga.
Esmalt koguneti uhkesse rongkäiku. Kõige ees lasteaia sümbol ja ühtlasi peategelane – suur, ilus ja eredalt paistev päike, tema järel lasteaia juhtkond ja külalised. Järgnes Mängu Miina, kes oli kutsunud peole kaasa Laulu Laura, Tantsu Tiina, Rütmi Reeda, Pilli Paula ja Musa Mari. Peale neid järgnesid kõik lasteaiarühmad koos õpetajate ja vanematega.
Mängu Miina mängis, Laulu Laura laulis ja Tantsu Tiina tantsis lastega. Pilli Paula tõmbas kõigi rõõmuks pilli, Rütmi Reet ja Musa Mari panid lapsed rütmiliselt muusika järgi liikuma. Traditsiooniliselt olid külla tulnud lapsed naaberlasteaedadest Kelluke ja Raeküla, kes esinesid nii vene kui eesti rahvatantsudega.
IMG_8739 [800x600]Peo tegelastel olid kaasas üllatusesinejad, kelleks olid kunagised Mai lasteaias käinud ja nüüdseks suureks kasvanud lapsed. Tantsu Tiina tõi rahvatantsijad, Pilli Paula vahva akordionisti, Rütmi Reet šokeeris hipphopparitega ja Laulu Laura oli leidnud laulva poisi koos kitarristiga.
Lõpuks peeti maha ühine sünnipäevadisko.
Järelkajana oli kuulda, kuidas üks isa ütles: „Mismoodi need lapsed teavad, kuhu nad minema peavad ja seda etteütlemata?”. Emad seevastu imetlesid laste rõõmsat ja sundimatut olekut. Külalistele meeldis tervet pidu läbinud lapselik lust.
Ühe poisslapse suust kõlas kõigile hingeminev ütlus: „Just selline peabki üks tõeline pidu olema!”. Ja lapsesuu juba ei valeta!

Kairi Kuusk, Mai lasteaia muusikaõpetaja,

Kristel Arro, Mai lasteaia vanemõpetaja,

Margarita Kask, Mai lasteaia vanemõpetaja

IMG_8814 [800x600]

Leave a Comment

6 + 10 =
Please leave these two fields as-is: