Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

ELAL-i suvelaager Haapsalus 01.-02-07.2010

Lasteaednike LiitTänavu täitub Eesti Lasteaednike Liidul 20-s tegevusaasta ja samakaua on tehtud suvelaagreid. 20-s laager oli tänavu 01.-02.07. Tartus. Eelmisel aastal toimus laager esmakordselt Läänemaal, Haapsalus. Sellest on jäänud head mälestused ja kui varem ei ole taibanud sellest kirjutada ja teistele teada anda, siis praegu oleks viimane aeg see viga parandada!

 Selleks, et 1 laager saaks toimuda, tuleb hakata varakult tööd tegema – projekte kirjutama, et saada toetust laagri tegevusteks. Toetust saime Hasatrmängumaksunõukogult ja oma mahlade tutvustamise näol saime kosutavat jooki palavasse päeva AS Felixilt. Nagu ikka on laagril ka oma osalus, aga see ei peluta, sest alati on kohal 50-60 naist, kaasas lapsed või lapselapsed ja vahel ka mehedki.

Haapsalus paigutusid laagrilised lasteaias Pääsupesa. Heisati lipp ja lauldi oma hümni. Käidi ekskursioonil giidiga Haapsalu ajaloo ja tänapäevaga tutvumas, tutvuti lasteaedadega Tõruke ja Tareke, osaleti koolitusel –” Õuesõpe lasteaias”, “Näputöö teeb osavaks”, “Õppetegevuse planeerimine”.

 Õhtul toimus piirkondade kultuuriprogramm teemal “Terves kehas terve vaim” või “Miss Valge Daam”. Nalja oli nabani! Pärast nalja ja naeru siirduti tõrvikutega ringkäigule linnuse võlvide alla. Ja seal oli põnev!

 Järgmisel päeval tuli vaim valmis panna seiklusmänguks linnas, kus iga grupp pidi oma tedamised ja oskused proovile panema, et lasteaeda tagasi jõuda parimate tulemustega. Ja võib öelda, et kõik tulid edukalt tagasi ! Iloni Imedemaa  ja lasteraamatukogu võtsid paljud tummaks– kui ilus ja põnev oli seal!!

 Laagrist ei puudunud ka tavapärane ELAL-i üldkogu, kus antakse aru tehtust ja vaagitakse edaspidist. Ja kui Haapsalus oled käinud, aga pole käinud raudteeperoonil ja Paralepas ujumas, siis nagu polekski Haapsalus käinud. Nii et kõik rattad viisid raudteeperoonile ja merre ujuma!

 Laagri lõpetamisel ja lipu langetamise järel kajas päris korralik aupakude seeria, mille korraldasid meie laagri poisid (tühjad mahlapakid paugutati tühjaks). Maitsvat ja tervislikku toitu sõime kahel päeval Nurme bistroos ja õhtul restoranis Central, lisaks  olid mahla- ja puuviljapausid. Nii võib öelda küll, et olid suvepäevad „Terves kehas terve vaim – Haapsalus”.

Olid toredad laagripäevad, mida mäletatakse kaua!

 

 

Maarika Aru, Haapsalu Lasteaia Pääsupesa direktor

Leave a Comment

9 + 10 =
Please leave these two fields as-is: