Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sügiskool

 MUUDETUD_P5111915Mõtlesin kaua   aega, kas kirjutada või mitte, kuid südames kripeldas kogu  aeg  ja nii otsustasingi kirjutada.

 Nimelt olen ma poole koormusega eesti keele õpetaja ja küllaltki uus tegelane sellel rindel. Olen käinud kahel eesti keele õpetajate  sügiskoolis ja nendest tahangi kirjutada.

 Eelmisel aastal oli meie sügiskool Nõiariigis. Meil olid seal väga huvitavad loengud ja töörühmad. Need päevad sügiskoolis on alati väga vaheldusrikkad ja küllaltki töökad. Kuid ma ei taha mainida ainult koolitust, vaid ma tahan veel öelda seda, et alati on mõeldud ka õpetajate silmaringi laiendamisele.

 MUUDETUD_puulehedVäga meeldiv oli käia matkarajal Nõiariigis – eelmisel päeval oli kergelt lund sadanud, see krõbises saabaste all. Ületasime soiseid paiku, kus sillake madaldus veeni ja tekkis väike hirm, kas ma mitte vette ei vaju. Üllatus oli suur, kui jõudsime mäest üles – seal ootas meid tõeline peanõid oma uhkes kuues, kuuma tee ja auravate pirukatega. Nõid tegi meile kerge viktoriini läbitud teekonna kohta ja alles siis saime pruukosti.

  Järgmisel päeval viidi meid liikluslinnakusse. Ma olin nagu väike laps, kes sattus vaimustusse ja usun, et kõik teised õpetajad ka. Seal oli väga huvitav, kindlasti soovitan seda kohta külastada.

 Esimesel koolituspäeval me saime kunsti valdkonnas palju uusi mõtteid, mida ise kõiki praktiseerisime. Järgmisel päeval tehti meile Jäneda mõisa ekskursioon, kus oli väga huvitav ja ilmekas giid. Ta pani meid kuulama.

 Teisel päeval sattusime aga dramatiseeringu maailma. See oli lõbus, ideederohke ja fantaasiarikas.

 Kolmandal päeval viidi meid hoopis Rakvere vallimäele ja seal ordukindluses toimus meie kolmas koolituse päev, kus käsitlesime häälehoidu.  Ma olin lummatud sellest, mida ja kuidas saab kõik toimima ilma hääleta. See oli meie kõige lõbusam päev ja sellele lisandus veel ümbritsev ajastuvaim. Väga huvitav koolitus ja uudsete mõtete maailm.

 MUUDETUD_laua tagaMiks ma seda kõike kirjutan – aga sellepärast, et tahan kõikide  koolitusel osalenud eesti keele õpetajate nimel tänada Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse keelekümbluse koordinaatorit Marje Sarapuud. Tänu tema väga heale tööle on meil alati huvitavad koolitused ja neid me ootame pikisilmi.

Kohtasin inimest, kes  armastab oma tööd ja teeb seda väga hästi, ta on sõbralik ja abivalmis.

 Aitäh, Marje!

 

Lasteaed Maasikas eesti keele õpetaja

Mare Aavasalu

Leave a Comment

2 + 11 =
Please leave these two fields as-is: