Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Päikesejänku isadepäev lossipargis

MUUDETUD_Päikesejänku lossipargisOn maagiline kuupäev 11.11.2011. Kell hakkab viis saama ja väljas hämardub. Haapsalus on olnud tavaline hall sügispäev nagu neid ennegi on tuhandeid olnud ja pole märgata, et see päev võiks millegi erilisega ajalukku minna. Sean sammud Haapsalu lossipargi laste mänguväljaku poole, sest siin peaks täna midagi põnevat toimuma. Saabumas on isadepäev ning seda päeva tähistab Haapsalu Päikesejänku lasteaed juba neljandat aastat siin.

Kui kohale jõuan, on kell 16.40. Loodan olla esimene, kuid nii see siiski pole. Kuulan juba eemalt laste kilkeid ja naeru. Lähemale jõudes tunnen ära meie lasteaia vilistlased.  Nad teavad, et täna on siin isadepäeva orienteerumine ning ootavad juba, et saaks alustada. Tasapisi hakkab saabuma ka praeguseid lasteaia kasvandikke koos isade ja emadega. Õues on juba täiesti pime, kuid meie sellest ei hooli, sest meil on kaasas taskulambid.

 Kell on saanud viis. Lossipargi valgustus süttib aeglaselt ning kogu Päikesejänku pere laulab akordioni saatel nagu üks  laps: „Olla koos, olla koos on nii hea… olla koos oma issiga!“  Kui tervituslaul lauldud, tervitab kõiki kohaletulnuid liikumisõpetaja Kaja. Ta selgitab mängureegleid ja jagab kätte orienteerumiskaardid. Algab orienteerumismäng, kus lapsed saavad koos oma isaga läbida 12 punkti. Igas punktis tuleb täita üks ülesanne. Vastutasuks ülesande täitmise eest saab punkti läbinu tähe, millest mängu lõpuks peaks kokku saama lause.

MUUDETUD_teine päikesejänkuMäng läks käima. Põnevust ja hasarti punktide otsimises ja ülesannete täitmises jätkub nii isadele kui lastele. Kogu lossipark on naeru ja nalja täis. Nagu lõbus sipelgapesa. Varsti kostubki hõige: OLEN PARIM ISA! Esimene raja läbinu on viimasesse punkti jõudnud ja tähtedest võidulause kokku nuputanud! Nüüd on aeg keha kinnitada, sest päev on pikk olnud. Tee ja küüslauguleivake maitseb hästi ja on ka tervislik!

 Nalja, hõikeid ja kilkeid jätkub tänasel õhtul lossipargis veel kauaks. Sest kui siia juba tuldud, ei siis raatsita siit nii ruttu kohe jälle ära minna, sest nagu laulusalmgi ütleb: „Olla koos, olla koos on nii hea….. olla koos oma issiga!“ Koju minnes mõtlen veel, et küll on hea, et meie linnas on selline mänguväljakuga lossipark, kus tegemist jätkub nii suuretele kui väikestele. Ning sellised väikesed tegemised muudavad ka kõige tavalisema päeva.

Ingrid Juht,

Haapsalu Lasteaed Päikesejänku

õpetaja ja õppealajuhataja

1 thought on “Päikesejänku isadepäev lossipargis”

Leave a Comment

11 + 7 =
Please leave these two fields as-is: