Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Selgusid keskkonnasõbraliku poekoti konkursi võitjad

Konkursile „Minu sõbralik poekott“ laekus 302 fantaasiarikast poekotti. Konkursile oodati lastekollektiivide poolt ühiselt valmistatud poekotte, mille materjaliks on taaskasutatud tekstiil. Oma töid saatsid 48 kooli, 107 lasteaeda ja 12 huvikooli. Saabunud töödest korraldab Keskkonnaamet jaanuarist alates  näitusi  Eesti erinevates paikades.

 Poleks osanud oodata nii rohket koolide ja lasteaedade osavõttu, see näitab, et taaskasutusteema on ühiskonnas oluline,“ ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Merle Kiviselg.

„Paljude tööde autorid läkitasid koos kotiga ka info,  kuidas taaskasutusidee sündis, milliseid materjale kasutati ja missugused positiivsed omadused nende poekotil on,“ lisas Kiviselg.

 Valituks osutusid koolidest Rakvere reaalgümnaasiumi  5c klassi kott „ Satsiline“, mis võlus oma lihtsuse ja stiilsusega  ja  Roosna-Alliku põhikooli 5  klassi tervikliku lahendusega humoorikas  kott „ Issi, kas kommi ostsid ?“. Lasteaedadest olid parimad Kiviõli lasteaia Kannike „Sinilille“ rühm, kes kasutas oskuslikult laste joonistusi, ning Alu lasteaed – algkooli käitööring oma hea värvitunnetuse ja suuremahulise materjalikasutusega.

 Võitnud autorikollektiive premeeritakse ühepäevase bussireisiga keskkonnaameti looduskeskusesse. Võitjatega võetakse ühendust. 

 Zürii märkis ära veel rea töid, milles hindas nutikust, head materjalikasutust, fantaasiat ja lapse loomingu kaasamist. 

Premeeritud tööde ja žürii koosseisuga saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel  http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/konkurss-minu-sobralik-poekott/

 Pärnus Port Arthuri kaubanduskeskuses on kuni  18. detsembrini avatud näitus keskkonnasõbraliku poekoti konkursile laekunud valitud töödest. Hiljem rändab näitus ka teistesse Eesti maakondadesse. Projekti toetab SA KIK.

 Kuni 27. novembrini tähistatakse üle-euroopalise jäätmetekke vähendamise nädalat. Nädal näitab, kuidas tarbimisele suunatud ühiskond mõjutab keskkonda ja kliimamuutusi, rõhutab jäätmetekke vähendamise ja säästva eluviisi omavahelist seost, suunab avalikkuse tarbijalikku mõtteviisi säästvama suunas, ühendab ja julgustab üksikisikuid, organisatsioone ning  teisi sihtrühmi aktiivselt osalema jäätmetekke vähendamise ettevõtmistes. 

Üle- euroopalise jäätmetekke vähendamise nädala raames pakub Keskkonnaamet ettevõtetele ja asutusele võimalust oma kontori jäätmehooldustaseme hindamiseks. Küsimustiku leiab Keskkonnaameti kodulehelt http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/hinda-oma-kontori-jaatmehooldust/ ja seda täites saab hinnata, kas ja kuidas ettevõte oma igapäevatöös tekkivaid jäätmeid vähendab.

Lisainfo: Merle Kiviselg, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, tel 55602292, merle.kiviselg@keskkonnaamet.ee 

 

Aet Truu

Keskkonnaameti pressiesindaja

627 2195

510 8854

aet.truu@keskkonnaamet.ee 

Leave a Comment

6 + 11 =
Please leave these two fields as-is: