Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Isadepäev Kopli lasteaias

 

        MUUDETUD_DSCN0305…algas 14. novembril, esmaspäeva hommikuse ühise pudrusöömisega. See armas päeva algus on olnud traditsiooniks juba aastaid. Sel korral oli söökla kaunistuseks kalapüügi-temaatika, paljude isade väärt hobi peegeldus! Niisiis üks isa tõi heldelt oma inventari imetlemiseks kohale. Laste käed kaunistasid akvarellidega kalakuningriigi söökla seintele. Kalaliual ilutsesid suitsulestad, päris-kalad lõhnamas.

 Kella poole kaheksast said esimesed tulijad, isad-lapsed pudrukausid ja piimakruusid ette, valida oli moosiga või ilma, nii kuidas kellelegi meelt mööda. Aeg edasi laste-isade liikumine sööklas üha elavnes ning pudru kõrvalt uudistati kalapüügitarbeid ning isad jagasid asjatundlikku infot oma järeltulijatele. Tänusõnu maitsva pudru ja toreda hommiku eest kõlas mitmest suust!

Isadepäeva tähistamine ei päädinud veel ühise pudruhommikuga, vaid jätkus õhtul rühmades, kuhu isad olid oodatud eriilmelistele üritustele.

 Kõige pisemate Linnupesa rühma laste (2.-3. a) isad tõid lasteaeda oma lemmikeseme, mida lapsed said uhkusega omakeskis uudistada ja oma rühma näitusele välja panna. Omalt poolt meisterdasid lapsed isadele kingikarbi,mille  peale kaunistuseks oli võimalus põnevaid asju kleepida.

 MUUDETUD_DSCN0298Liivapesa rühma lapsed (3.-4. a) meisterdasid isadega koos kipsist näpunukke, millele lisaks otsiti erinevaid pille ja vahendeid, millega helisid tekitada. Järgnevalt jaotati isad väikesteks gruppideks ning anti võimalus olemasolevate vahenditega esitada lastele muusikaline muinasjutt. Omavahelist õdusat keskkonda toetasid ka väikesed suupisted kehakinnituseks.

 Päikesepesa rühmas ootasid isasid-lapsi erinevate jääkmaterjalide kastid, traadid, teibid, kleeppaberid ja ülesandeks leiutada üks Masin. Esimesed saabujad olid ehk vähe kohmetud, tuli ette isegi telefoni teel nõu küsimist, aga üsna pea oli rühmatoast kujunenud vägev meistrikoda, kus sellid ja õpipoisid kõik hoogsalt ametis. Ja masinad sündisid, üks uhkem kui teine. Isade ja laste nägudelt peegeldus vaimustust oma kätetööst.  Kehakinnitust sai võtta laualt, kus troonis kodusoe leib ja köögiviljaampsud, abivalmis emalt. Soe leib võiga oli laste lemmik , eriti veel lihatäidisega!  Masinad rivistusid uhkelt  näituse tarvis pingile ja jäid oma nuti-peresid saatma-ootama! Näitus masinatest jäi ilmestama lasteaia fuajeed päris pikaks ajaks.

 MUUDETUD_DSCN0315Vetepesa rühma lapsed (5.-6. a) lasid isadel kõigepealt joonistada pea peal endast portree, siis õmblesid lapsed koos isaga ühiselt pehme õnnekassi ning pärast seda räppisid koos isadega. Kuid ega sellega veel pidu ei lõppenud, ees ootas isade võistkondlik osalemine lavastuses Naeris, Ürgisa tants, liikumismängud ning lõpetuseks anti isadele pidulikult üle HEA ISA tunnistus. Õhtu lõppes rõõmsa koosolemisega hea-parema mekkimisega.

 Tuultepesa rühma lapsed (6.-7. a) võtsid koos isadega reisi ette Lennusadamasse aurik-jäälõhkujat Suurt Tõllu uudistama. Põnevust Suurel Tõllul jätkus, lastele meeldis mööda redeleid turnida ja et kõik küsimused vastuse saaksid, selleks oli ka giidi abi vaja. Lõpetuseks lapsed esinesid isadele ning andsid üle endavalmistatud kingitused. Emad omalt poolt organiseerisid maitsva ja suussulava toidu.

 ISADEPÄEV ON ÜKS VÄGA TORE PÄEV!

 

 Pani kirja õpetaja Eva Eslon-Konnapere

 Pildistas direktor Marika Ärmpalu

Leave a Comment

8 + 14 =
Please leave these two fields as-is: