Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

MTÜ Lastekaitse Liit PRESSITEADE: Varajane märkamine on iga kodaniku kohustus!

 

MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Tallinna Ülikooli Sotsiaaltöö Instituudiga korraldab 2. detsembril, algusega 11:00 Tallinna Ülikooli Tallinna Saalis (M-218) lastekaitse sidusvaldkondade spetsialistidele varajase märkamise teemaseminari.

 Käesoleva aasta viiel eelneval varajase märkamise maakondlikul seminaril tõdeti vajadust spetsialistide omavahelise koostöö, mitmekesiste teenuste pakkumise ning valdkonda täpsustavate rakendussätete järgi. MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamm kinnitas: “Kogukondliku ennetustöö mudeli rakendamine aitab toetada ja abistada last, perekonda ning teisi riskigruppe. Varajane märkamine ei puuduta vaid vastava valdkonna spetsialiste, see puudutab igat kodanikku.”

2009. aastal alustati UNICEF Eesti eestvedamisel ning haridus- ja teadus-, justiits-, sotsiaal- ja siseministeeriumi toetusel kogukonnapõhise varase märkamise ja sekkumise testprojektiga, mille eesmärgiks on välja töötada kogukonna koostöömudel laste ja noortega tegelevatele spetsialistidele ja institutsioonidele.

 “Koolikohustuse mittetäitmine, sisustamata vaba aeg, hooletusse jäetud pere, murega üksi olev laps jne – need mured ja probleemid ümbritsevad last ja noort. Enamik inimesi  on sellega kas naabrina, vanemana, ametnikuna, õpetajana või tavakodanikuna otse või kaude kokku puutunud. Selleks et murest ei kasvaks välja tõsised probleemid, on vaja varakult sekkuda.” märkis Justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Anu Leps.

 2. detsembri seminaril esitavad oma ettekanded Sotsiaalministeerium, Justiitsministeerium, Õiguskantsleri Kantselei Laste õiguste osakond ning Tallinna Ülikooli Sotsiaaltöö Instituut, jätkates dialoogi varajase märkamise olulisusest.

 

 Pressiteate koostas: Kiira Nauts, MTÜ Lastekaitse Liit

 

Lisainfo:

Alar Tamm, MTÜ Lastekaitse Liit juhataja, tel: 6311128

Kiira Nauts, MTÜ Lastekaitse Liit projektijuht, tel: 53771086

Leave a Comment

13 + 10 =
Please leave these two fields as-is: