Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Talgupäev lasteaias

MUUDETUD_P1011885Pärast lõunauinakut olid lapsed väga elevil. „Täna tulevad ju ema ja vanaema lasteaeda minuga lehti riisuma“ teatas üks väike poiss, kes oli krapsti tuduriided vahetanud.

Sel ajal, kui lapsed tegid lõunauinakut, valmistasid Esta, Viivi, Ester, Kaja, Mare ja allakirjutanu, direktor Anu muretsetud toiduainetest võileibu.

Soovitused töövahendite osas olid vanematele juba mitu päeva ette teatatud. Lastele olid valmis pandud väikesed kärud ja rehad, millega neil on jõukohane tööd teha. Ja siis see algas. Tore oli näha, kui suure innuga olid valmistunud lapsevanemad, kes olid kodust kaasa võtnud reha ja mõni isegi kaks. Kõige tähtsam oli aga soov teha lasteaia õueala lehtedest puhtaks. Kustavi isa Hando oli kohe tõsiseks tööks valmistunud- tuli autoga, millel oli järelkäru ja töövahenditega.

MUUDETUD_P1011869 Uurisime koos Handoga ümber lasteaia kõige vajalikumad objektid välja ja siis asus ta tööle meie lasteaia keldri katusele, kuhu oli aastate jooksul juba väike mets peale kasvanud . Abiks tulid talle Laura Liisi, Jessika ja Marteni isa, kes asusid puid langetama.

Samal ajal riisusid emad ja lasteaiatöötajad õuealal lehti, lehehunnikud aina kerkisid .Lastel oli lõbu laialt, sest kui lehekotid olid aiakäruga  ära viidud, tegi „taksojuht“ Jüri lastele preemiaks sõidu järgmiste lehehunnikute juurde. Leheriisujatel olid nobedad käed, vahepeal tundus,  et hunnikuid on liiga  palju, ei tea, kas jõuamegi kokku korjata. Õnneks olid meil abiks tublid emad.

MUUDETUD_P1011876 Lõpuks said ikkagi lehehunnikud otsa ja juba oli ootamas  kokk Siiri valmistatud kuum tee maitsavate võileibade, hapukurkide ja õpetaja Anne punapõsksete õuntega. Mõnele väikemehele või tüdrukule oli see esimene talgupäev koos ema ja isaga lasteaias, mõnele aga huvitav kogemus pärast tööd kuuma teed õues juua. Tore oli näha sel päikesepaistelisel oktoobripäeval, et emad, isad, vanaemad ja kogu lasteaia personal olid südamega oma lasteaia ümbruse koristamisel abiks. Lasteaia ümbrust on nüüd kena vaadata ning lastel on, mida hiljem meenutada. Loodan, et talgupäevad muutuvad lasteaias traditsiooniliseks.

 

 

Eha Sindonen,

Rakke lasteaia Leevike õpetaja

 MUUDETUD_P1011877

 

        MUUDETUD_P1011872

Leave a Comment

13 + 9 =
Please leave these two fields as-is: