Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pärnu Päikesejänkude fotokonkurss „Hoia ja väärtusta“

1.koht.Kelor linnuga.Pavel Gussev.
1.koht.Kelor linnuga.Pavel Gussev.

Meie lasteaias on väärtuskasvatus olnud prioriteediks juba mitu aastat. Suures infotulvas ja kiires elutempos jäävad väikesed ja väga tähtsad asjad tihti märkamata, olgu see siis sõbra toetus, kolleegi naeratus, lapse mure.

 Et ka lapsevanemaid rohkem innustada märkama väärtusi meie ümber, otsustasime välja kuulutada fotokonkursi „Hoia ja väärtusta“. Fotode üleslaadimiseks lõime Fotki- keskkonna ja kutsusime lapsevanemaid aktiivselt osalema  kuulutuste,  teabelehe Päikesejänku Teataja ja lasteaia kodulehe kaudu. Konkursi õnnestumiseks tuli teha palju selgitustööd nii kolleegide kui lastevanemate hulgas. Eeldasime, et noortel vanematel on huvi fotografeerimise vastu, kuna pidudel teevad pilte pea kõik vanemad. Fotosid sai üles laadida kolme kuu jooksul ja võitjad otsustasime välja selgitada 01. veebruariks, just lasteaia 43. sünnipäevaks. Algul ei võtnud konkurss hoogu, pigem jälgiti kas ja mida on juba  üles laetud. Tundus, et isiklik eeskuju oli nakkav. Peale seda kui olime ise mõned pildid üles laadinud, tuli lisa. Tähtajaks oli osavõtjaid 19 ja pilte kokku 60. Palju oli kauneid loodusfotosid, kuna meie lasteaia üheks prioriteediks on loodus– ja keskkonnakasvatus.

2 koht.Õhumusi.Jaanus Leit.
2 koht.Õhumusi.Jaanus Leit.

Lastele meeldisid fotod loomadest ja lindudest. Kokku oli keskkonna külastajaid 2233. Fotode hindamiseks moodustati žürii, kuhu kuulusid nii juhtkonna liikmed, lasteaia vanematekogu esindaja, kui ka kaks elukutselist fotograafi. Žüriiliikmete  üksmeelsel otsusel võitsid autorid, kes olid tabanud väärtust väljendava hetke elust enesest. Kõik konkursil osalenud said kutse lasteaia sünnipäevapeole ja tänu heldele sponsorile kingituseks fotoraamatu sarjast M.I.L.K  Collection, kolm esimest kohta aga lausa kolmest raamatust koosneva  komplekti. Esimese koha autorit tunnustas lisaks ka Vikonfoto salong.

 Meie fotokogu pakub töös lastega hulgaliselt  ideid arutlemiseks, mõtete vahetamiseks, oma arvamuse avaldamiseks. Laste lemmiku valimine osutus kõige raskemaks, sest igal lapsel kujunes oma. Üllatas mudilaste  oskus oma arvamust põhjendada.

 Saime jälle ühe kogemuse võrra rikkamaks – iga lapsevanema kaasamiseks on kindlasti olemas  mingi võimalus, ka siis kui me hetkel seda ei näe. Fotokonkursil osales aktiivselt mitmeid vanemaid, kes igapäevases  koostöös on jäänud tagasihoidlikuks.

 

3.koht.Kallis sõber,anna käsi.Kristina ja Eva-Lotta.
3.koht.Kallis sõber,anna käsi.Kristina ja Eva-Lotta.

Meie rühmale andis sünnipäevapeol hoolekogu esimees Tarmo Tappo üle  vanematekogu poolt ellukutsutud rändkarika „Sa oled parim!“, millega vanematekogul on tavaks  tänada tublisid tegijaid. Seekord siis osutus väljavalituks meie Mürakarude rühm kui fotokonkursi „Hoia ja väärtusta“ korraldaja ja läbiviija.

 

 Pärnu Lasteaed Päikesejänku õpetajad

Alice Tomingas ja Maria Laanela

1 thought on “Pärnu Päikesejänkude fotokonkurss „Hoia ja väärtusta“”

  1. Olete väga tublid! Usun, et esimese tõelise väljakutse õnnestumine annab teile tuge edasi LENNATA!

Leave a Comment

9 + 2 =
Please leave these two fields as-is: