Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Sinilille viis sõpra“

MUUDETUD_kevad 002Lill ja putukad on tehtud nõelviltimistehnikas.

Valdkond:

Mina ja keskkond

Keel ja kõne

Kunst

Matemaatika

Eesmärgid:

1.Laps tunneb sinilille

2.Laps tunneb värve

3.Laps loendab, võrdleb suurusi, nimetab järgarve

4.Laps teab kohamõisteid all- peal

 

„Saabus kevad. Lumi sulas, päike paistis soojalt ja sinilill pistis oma pea lehehunniku alt välja. Ta oli  kevadel sündinud ja tema jaoks oli kõik nii põnev ja uus ( siin võib lastega vaadata, mis värve lillel näeb, mitu õielehte tal on). Lille juurde lendas suur pruun putukas. Põrr-põrr, kas ma tohin sinu õiele oma kodu teha, küsis ta sinilillelt. Jaa, mul oleks hea meel, sinust saab minu esimene sõber“.   Nii võiks see lugu alata. Edasi saabuvad uued putukad, kes kõik leiavad lahke sinilille lehel endale kodu. Iga uue putuka saabumisel saab  värve nimetada. Vihmasaju korral lähevad putukad lehe alla peitu (mõisted all-peal) Putukate minemised- tulemised võimaldavad loendamist ja arvutamist harjutada, järgarve nimetada. Putukad võib suuruse järgi ritta panna ( mõisted suur, suurem, keskmine, väiksem, väike jt.)

                                           

Tiiu Saare,

Roela Lasteaed- Põhikooli õpetaja

Leave a Comment

15 + 10 =
Please leave these two fields as-is: